Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Martina Procházková nejen o Prague Spirit Festivalu

Organizátorka Prague Spirit Festivalu Martina Procházková je nezmar. Vše se jí daří, vypadá to, že prostě umí žít. Co je u ní nového?

Stále tě baví být oním sjednocovacím prvkem?

Být sjednocovacím prvkem mě asi bude bavit vždy. Jednoduše bez toho nemohu dýchat…

Řada lidí si stěžuje na problémy s úřady při organizování akcí. Jak je to u tebe?

Problémy žádné, naopak. Všichni chtějí pomáhat a pomáhají. A to je krásné. Něco nového od té doby, co jsme spolu mluvily naposledy (5/2011)? Před měsícem byl v Akashe první modul Teacher Training s Godfrim Devereuxem a pokračují dál. Byla jsem zhruba před 2 roky na jeho semináři a jeho dynamická jóga mě nadchla. Není to dynamika v tom slova smyslu, ve kterém ji vnímáme jako rychlost. Je to přesný opak. Vnoření se do sebe a hledání jemnosti a toho momentu, kdy nám je v našem těle skutečně dobře. Je to nesmírně inspirující učitel, provokuje a vznáší otázky, na které si každý musí po pravdě odpovědět sám. I love it!

Jak dopadly minule zmiňované akce?

Summer Fest Prague Spirit s učiteli Jivamukti jógy Jeffrey Coehnem a Andreou Boyd (USA) byla mimořádně zajímavá akce, protože ROCKASANA – 90 min. lekce jógy za doprovodu rockové hudby se uskutečnila na Piazette Národního divadla, což bylo úchvatné – tam cvičit i být. Víc lidí se sice dívalo, než cvičilo, na opak si asi chvíli budeme muset počkat. Úžasný byl říjnový jógový trek v Nepálu. O tom je škoda hovořit, to se musí zažít. Tam skutečně člověk najde “shantí”.

PSF – podařilo se ti domluvit účast všech, o které jsi měla zájem? Nějaká kuriozita, nečekaná hvězda, pecka-bomba…?

Program Prague Spirit Festivalu je na světě: program PSF. Mám radost ze všech, kdo přijali pozvání, ať už jsou to hosté ze zahraničí, nebo od nás. Úžasný bude dětský program, loutkové divadlo, dětský svět, rodinná jóga, dětská jóga – máme větší výběr než minulý rok se specializovanými lektory. Novinkou je, že festival bude probíhat 3 dni namísto dvou. Zahájíme ho v Novoměstské radnici v pátek 3. 2. vernisáží grafik Oldřicha Kulhánka a poetickým večerem s milovanou Lady Ruth, kterou bude doprovázet na sitar indický virtuóz Bhuwan Chandra. A pokračujeme sobotou 4. 2. celý den v Novoměstské radnici, kde si nenechte ujít Breather Dylana Bernsteina, intro do dynamické jógy Godfriho Devereuxe, přednášku ajurvédské vědkyně Martiny Ziskové, Zoru Jandovou a její relaxačně-meditační techniky, Cestu srdcem drahé Lenky Nezvalové, vinyasu, jak jste ji ještě nezažili, s Toddem Skoglundem a Davidem Vendettim, tango, hlasový seminář, meditace a mnoho dalšího. Všechno je úžasné! A večerní kirtan, na kterém nebudou chybět úžasní hudebníci a zpěváci. Máte se na co těšit a Novoměstská radnice bude mantrovat s námi. V neděli festival pokračuje v různých Pražských městských částech, v studiích: YogaMe, Akasha, Lotus, Energy studio Heaven, Kundalini v Jindřišské, Omyoga studio, Druna, Pure – Karma yoga, Yogaspace…

Další plány do budoucna…?

Nový kurz v Yogame pro začátečníky od Nového roku. Chci se sama vrátit na začátek a věnovat se detailům, proto i soukromý kurz Go deeper u mne doma. Žel limitovaný počet účastníků. V únoru PURE GODDESS RETREAT v rezidenci Liběchov společně s beauty expertkou B. Smolákovou – luxusní oddechový víkend a na konec dubna jsem připravila SACRED GANGA RETREAT v kolíbce jógy indické Rishikeshi. Byla jsem tam v létě a zamilovala se do Gangy a do tohoto posvátného místa. Každý den jsem chodila na lekce harmonia a večery trávila na Ganga Arati u krásné sochy Shivy a zpívala s místními mantry. A možná se tentokrát konečně do Gangy ponořím celá. Zatím jsem smočila jen ruku a nohu. To se potom teprv začnou dít věci… Kdo jde do toho se mnou?

/
Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

16.07.2013 - 13:43

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám