Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jednoho dne zjistíš, že nemusíš…

WORKSHOP „Jóga pro těhotné” s Mgr. Andreou Smékalovou Víkend 17. – 18. října 2009, tělocvična ZŠ Průhonice – Čestlice.

Zajít si jednou za čas na příjemný workshop je pro cvičitele asi tak příjemné jako dlouhá masáž nebo kosmetika pro uběhanou maminku. Takže jakožto uběhaná maminka, toho času potřetí těhotná, jsem vyrazila na školení „Jógy pro těhotné”, abych si uvědomila, jak ji mám ráda Jógu i Andreu.

Vážím si přednášek, které jdou od srdce, z duše. Bez poznámek a předčítání slov někoho jiného, jak jsou procítěny a zapadnou do situace zrovna teď tady úplně nejlépe. I když to třeba není zrovna příjemné a šťastné. Zkrátka slovy přednášející: „Každý den je nový den a sledování každého dne je jóga. Jednoho dne zkrátka zjistíš, že nemusíš.”

Tak jsme znovu vyslechly krásný jógový úvod, úžasné vyprávění o čakrách a dechu, z kterého si vzal každý to, co bylo pro něj v tu chvíli nejdůležitější. A pak se cvičilo. Jóga pro těhotné systémem Mgr. Andrey Smékalové je ucelený systém cvičení pro těhotné od momentu zjištění těhotenství až do porodu. Skládá se ze čtyř celků – spinální cviky, nácvik plného jógového dechu, ásány a relaxace. Cviky jsou řazeny za sebou tak, že se je časem naučí každý. Druhý den jsme pokračovali ve cvičení, tentokrát systémem nácviku. Každá jsme předcvičovala pozice, tak jak šly za sebou.

Zazněla spousta duchovních věcí, řečených krásně neduchovně. Nic za každou cenu, žádný extrém, žádný stres, zkrátka vše co k józe pro těhotné patří. Někdo usnul, někdo meditoval, někdo se snažil, jiný lenošil J. Já jsem si oba dny užívala bez recese plnými doušky. Andrejko, díky za krásný víkend, moc mě to bavilo a pohladilo po duši.

Óm Namahá

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

14.01.2010 - 12:51

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám