Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Zuzka Klingrová bude vítat slunce, přidejte se!

Jóga maraton

Už za necelých čtrnáct dní se koná v Resortu Svatá Kateřina Jóga maraton, jedinečná akce (nejen) pro milovníky jógy na počest letního slunovratu. Při té příležitosti jsme vyzpovídali organizátorku Zuzku Klingrovou.

Proč jste se rozhodli uspořádat Jóga maraton?

Nejprve musím vysvětlit, proč se to jmenuje maraton – jednak pro to, že tam bude skutečně velmi pestrý program a druhým důvodem je to, že budeme cvičit 108 pozdravů slunci. Říká se tomu Yoga Mala a je to tradiční vítání slunovratu, tedy nejdelšího dne v roce. Absolvovala jsem to v Anglii a ve Spojených Státech a je to úžasné. Už dlouho jsme přemýšleli, že uspořádáme podobný jogínský happening a konečně se to povedlo. Navíc ke Svaté Kateřině, která je uprostřed přírody, jóga vysloveně patří. Myslím, že to bude velmi nabíjející a povznášející zážitek.

Když se řekne 108 pozdravů slunci, zní to velmi náročně…

Číslo 108 je magické, 108 je korálků na buddhistické male i na katolickém růženci, stejný počet je jmen pro Šivu i pro Buddhu, 108 je posvátných míst v Indiii… Vím, že to možná zní strašidelně, ale ono se to necvičí v kuse, ale v sériích. Mezi nimi je vždy meditační pauza. Navíc v jednotlivých sériích se pozdravy slunce různě obměňují a kdo si potřebuje odpočinout, samozřejmě může relaxovat v pozici dítěte a vnímat okolní energii. Nakonec bude meditace s Markem Ledvinou, který bude v průběhu cvičení hrát na harmonium a zpívat mantry.

Na co dalšího se mohou jogínští maratonci těšit?

Je tam připraveno mnoho aktivit, workshopů a přednášek, které spojuje jogínský, holistický či spirituální přístup. Těšit se můžete na Kirtan – zpívání manter. Pro radost dostane každý účastník svůj vlastní zpěvník, který byl vyroben speciálně pro tuto příležitost. Bude tam také regresivní terapie, Bachovy esence, Josefína Nesvadbová povede workshop speciální terapie skrze koně, která je založena na metodě zrcadlení. Martina Procházková bude mít seminář týkající se otevírání chaker a já se budu věnovat ženské józe. Vyzkoušet můžete také jógu s pomůckami pod vedením rodilé Indky či přednášky o stravování podle principů jin a jang. Dozvíte se také jaké potraviny stimulují činnost mozku. Seznámíte se s přírodní britskou kosmetiku InLight, kterou stvořil lékař-homeopat. Nebude chybět ani australská dekorativní kosmetika, jež je zcela přírodní a například rtěnky jsou tvořeny rozemletými okvětními lístky růží. Bude tam i profesionální vizážistka, která poradí, jak se tyto make-upy chovají na pleti. A firma Pure Fiji bude poskytovat masáže rukou a nohou. V neposlední řadě jsou přichystány přednášky o očistě těla, technice sebemasáže a také různé jemné druhy jógy. A jako dárek dostane každý svou podložku.

Zuzana Klingrová vystudovala Hinduistickou univerzitu, kde se nejprve soustředila na hatha jógu a hlubší poznání jógových pozic. Postupně se začala zabývat jógovou terapií a pomáhá tak odstraňovat ze života lidí nejen fyzické potíže, ale i to, co je trápí mentálně. Zuzka se nyní věnuje především kundalini józe a tantra józe a více než na techniku se soustředí na hlubší uvolnění. Už na podzim chystá Zuzka pro své klienty novinku, která právě dobila Ameriku – Black Light jóga, jež se cvičí ve tmě a soustředí se na energetické dráhy těla.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

08.06.2014 - 21:37

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám