Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Umělcova cesta – Julia Cameronová

Umělcova cesta – anotace
Pokud máte nějaký tvůrčí blok, pak se používáním nástrojů, které poskytuje toto dílo, naučíte tvořit svobodněji. Umělcova cesta nabízí vzrušující metodu, jejíž pomocí lze odstranit tvůrčí blok v jakékoli umělecké činnosti. Svým netušeným pohledem na kreativitu a systematickým postupem, který vede týden po týdnu k uvolnění myšlení a vyjadřování, ovlivnila již čtenáře v nejrůznějších zemích světa.

“Pokud budete pracovat s nástroji uvedenými v této knize, když budete plnit týdenní úkoly, uvedete do chodu mnoho změn. Nejdůležitější z těchto změn bude to, že se uvede do pohybu synchronicita: my se měníme a vesmír tuto změnu prohlubuje a rozšiřuje. Mám na tohle jedno neuctivé úsloví, které jsem si nalepila na psací stůl: “Vyskoč, a síť se objeví.”

“Když se vydáme na cestu tvůrčího ozdravění, zahájíme proces, při kterém se stahujeme ze života, jaký známe. Stažení se je jen jiný výraz pro odtažitost či nezúčastněnost, které jsou charakteristické pro systematickou práci s veškerými meditačními praktikami.
Mnozí zjišťujeme, že jsme svou tvůrčí energii vyplýtvali, protože jsme ji nepřiměřeně investovali do životů, nadějí, snů a plánů jiných. Jejich životy zatemnily a vykolejily životy naše. Tím, jak se stahujeme, upevňujeme své vnitřní jádro, nabýváme větší schopnosti formulovat své vlastní meze, sny i autentické cíle. Naše osobní pružnost se zvyšuje, zatímco naše poddajnost vůči vrtochům druhých se snižuje. Zažíváme silnější pocit nezávislosti a širokých možností.”

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

01.06.2010 - 13:45

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám