Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jíst, meditovat, milovat jako audiokniha

cover2

Deset let po knižním vydání a filmové verzi s Julií Roberts přichází Jíst, meditovat, milovat v audio podobě. Osobní zpověď autorky není jen pro ženy, ale každý si v ní může najít to své, spolu s cestou směřování a smyslem pro svůj život. Zkusit se zastavit, zamyslet, splynout s přírodou a relaxovat. Titul za dobu od svého vydání inspiroval spousty lidí a dal jim sílu pro změnu skrze doporučení a osobní poznatky autorky. Jíst, meditovat, milovat je právem označována za jednu z nejinspirativnějších knih. Jako motivační cestopis po duši, ale i za přírodou a kulturou. Interpretem audioknihy je Kristýna Kociánová.

Elisabeth je 30 let a žije život, který by spousta žen považovala za ideální a harmonický. Vdaná, s dobrou prací a krásným bydlením. Jenže to není všechno a zevnitř vykoukne otázka nenaplnění a přichází zmatek a otázky, co dál? Opuštění zaměstnání i partnera vede k pouti nejen za svým já, ale důležité je udělat za předchozím životem tlustou čáru. Její cesty postupně směřují do Itálie, Indie a Indonésie a za novým já.

V každé zemi objevuje jednu ze tří částí názvu knihy. Umění slasti nejen z jídla, duchovní cestu do svého nitra a také rovnováhu v sobě a kolem sebe. Když  se audiokniha dostane do ruky v ten pravý čas, není jen popisem cest, ale může pomoci v bezradné situaci. Díky tomu vyšla i další kniha, kde lidé popisují opravdové situace, které se staly díky Jíst, meditovat, milovat.

img_9994_web

Co zaujalo Kristýnu Kociánovou na příběhu?

Když jsem knihu četla poprvé, četla jsem její první vydání. Ale pro nahrávání jsem se připravovala podle nového vydání knihy po 10 letech. Nové vydání obsahuje předmluvu samotné autorky, která v ní píše, jaké měla kniha ohlasy, kolik žen na ni reagovalo hlavně pozitivně  a také co se mezitím odehrálo v jejím životě. Existuje i přímo kniha s příběhy konkrétních lidí, které ovlivnila knižní verze Jíst, meditovat, milovat.

Člověk totiž s Liz jde, rozumí ji a fandí ji v její cestě. I když to nejdůležitější je, že je šťastná. Jsou tam místa, kdy jsem se poznala sama sebe i problémy svých kamarádek. Pro mě bylo příjemné zjistit i od americké ženy, že je normální to, co se mi dříve stávalo.

Jak to máte Vy s jógou? Která se vyskytuje v poslední části audioknihy?

Jako hrdinka jsem se přesunula do Ašrámu. Bylo to moc zajímavé a měla jsem pocit, že by bylo skvělé začít cvičit jógu a ubírat se tímto směrem. Protože to musí být očisťující, ale nevím, jestli  bych na to měla nervy. Ale právě proto si možná myslím, že bych to potřebovala, vyzkoušet si mít ten klid, protože nedokážu moc stát na jednom místě.

Večer si lehnu do postele a hlava mi stále jede na plné obrátky a honí se mi v ní myšlenky, takže nemohu usnout. Takže mě napadá, co by zrovna udělala Liz. Snažím se také přejímat její některé myšlenky a věci. Poslední část, kde hlavní roli hraje Bali, je pohodová. Já na ty věci, o kterých Liz mluví, vesměs věřím. Jen nejsem důsledná, ale jako člověk věřím v něco nadpřirozeného, nadpozemského, ale nechávám se strhnout realitou. A pak si říkám, jak je to jednoduché, tak si to přej a ono to klapne.

Audiokniha Jíst, meditovat, milovat

Délka:14 hodin 22 minut

Autor: Elizabeth Gilbertová

Interpret: Kristýna Kociánová

Režie a zvuk: Miloš Vrána

Kategorie: Společenská próza

Vydavatel: Audiotéka

Typ: Audiokniha kompletní

Formát: MP3 ke stažení

Odkaz na audioknihu: http://audioteka.com/cz/audiobook/jist-meditovat-milovat

Ukázka z audioknihy:  http://bit.ly/ukazka_jist_meditova_milovat

O Audiotéce

Služba Audiotéka nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 3000 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt, Forbes a Newsweek a nově Reportér. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku přes www.audioteka.sk a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

30.11.2016 - 22:45

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám