Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jógový rapper – MC Yogi, seznamte se

MC Yogi

Po té, co jóga opustila svoji kolébku a začala se šířit po světě, nutně dochází k tomu, že ji různé kultury adoptují do svého prostředí. Ta americká dala světu spojení jógy s hip-hopem. Je to trochu šokující, ale v zemi, kde se pořádají i svatby s nádechem jógy, nás to až tolik nepřekvapí.

MC Yogi vyrostl na malování graffiti a poslechu hip-hopu. Jógu objevil ve svých 18 letech, kdy se spolu se svým otcem zúčastnil meditačního kurzu s indickým spirituálním učitelem. Jeho učení na něj silně zapůsobilo a zasvětil svůj život studiu spirituálního učení.

Věnuje se studiu fyzické jógy, stejně jako meditaci, filosofii a náboženství. Má na svém kontě rovněž tři alba. Jeho první, Elephant Power z roku 2008 následovala Pilgrimage v roce 2012 a v roce 2014 Mantras, Beats and Meditations. V jeho textech se prolíná jeho láska k józe a hip-hopu.

V písni “MC Yogi’s Got Style” rapper například vyznává svůj obdiv k veganskému a vegetariánskému životnímu stylu. V dalších písních rapuje o Gándhím, lidských právech, józe nebo hinduistických božstvech.

V jeho písních se kromě hip-hopu objevují I prvky reggae, dancehallu, Bollywoodské a klasické indické hudby.

Nám se nejvíce zalíbila píseň o jedné z největších osobností 20. století Mahátma Gándhím.

MC Yogi i jeho žena jsou instruktory jógy v Kalifornii a bývá pravidlem, že si s ním můžete před jeho koncertem zacvičit jógu.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

16.10.2014 - 15:47

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám