Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga z obýváku – o zrození barevného jógového projektu

joga-z-obyvaku11

Začalo to jednoho rána

„Každý z nás to zná: další start dne plný chaosu a stresu, jak všechno zvládnout. Jednou ráno už jsem to nevydržela. Tak jsem si v obýváku lehla na zem a začala prostě cvičit. Postupně jsem si vytvořila svoje ranní jógové rituály, které mi pomohly spojit se sama se sebou a se svým tělem, protáhnout se a uvědomit si, co je pro mě v životě a v daný den důležitéRozhodla jsem se proto požádat cvičitelky jógy, které mě inspirovaly a společně jsme začaly tvořit Jógu z obýváku“ říká tvůrkyně projektu Jóga z obýváku Gábina

V čem je projekt jedinečný?

Rádi bychom představili jógu kreativní, hravou a srozumitelnou formou pro všechny. Kdy se kombinuje kvalitní jógová praxe s dobrým zpracováním videí, fotografiemi, ilustracemi a hudbou. Chtěli bychom, aby zde vznikaly něco jako “jógové pokojíčky”, kde by lektoři přinášeli právě tu “svoji” jógu. A také jejich různá doporučení, meditace, rady a tipy.

Jóga jako praktická disciplína sebepoznání může být skvělým terapeutickým nástrojem pro naše tělo, mysl i emoční prožívání tím, že nás přivede zpět k sobě samým a umožní nám uvědomit si postupně sebe sama včetně existujících disbalancí, potlačených emocí a myšlenek. Jógové lekce, které vám chceme zprostředkovat, mohou každému z nás, kdo nemá čas chodit cvičit někam ven, umožnit zastavit se, protáhnout se, uvolnit se, uvědomit si sama sebe, a to kdekoli se zrovna nacházíte.

Cílem je také informovat lidi o tom, že jóga není jen o fyzickém cvičení, ale také vnáší do našich životů větší smysluplnost a může zvolena jako doplňková terapie při lehčích a také vážnějších psychických problémech.

Doma jsme na stránce: www.jogazobyvaku.cz

Již je k dispozici e-kniha Pozdrav slunci, cvičení jin jógy a pilates. Již brzy bude on-line série 7 ranních rozcviček pro každý den od pondělí do neděle a také Hatha jóga – podle prastarého indického učení.

Můžete se těšit i na speciální druhy jógy: menstruační jógu, jógu pro uzemnění a otevření srdce, protistresovou jógu. Připravujeme také ilustrované e-knihy.

joga-z-obyvaku4

Jóga redukuje následky stresu a traumatu

Rádi bychom také připravili sérii video lekcí trauma-sensitive jógy zaměřené na ty, kteří prošli vysoko-stresovou zátěží či nějakým traumatem. Lekce budou v podání zkušené cvičitelky jógy Šárky Soudkové, která se na tuto jógovou terapii specializuje. A budou zdarma k dispozici lidem, kteří si z finančních, psychických či jiných důvodů nemůžou dovolit chodit na lekce k lektorovi mimo svůj domov.

Rozhodli jsme se pro Crowdfounding na Hit hitu

Na crowdfundingové stránce hithit.com probíhá sbírka na podporu tohoto projektu:  www.hithit.com/cs/project/1931/joga-z-obyvaku . Odměnou vám budou rozmanité dárky, které můžete použít na Vánoce nebo sami pro sebe. Některé dárky jsou čistě jógové, ale máme i spoustu překvapení od spřátelených projektů – jako jsou balíčky na výrobu vlastní kosmetiky, online kurz tvůrčího psaní, čajové překvapení a nebo přírodní mýdla a oleje. Protože kosmetika a jóga patří rozhodně do balíčku pro ty, kteří si rádi dopřejí péči o sebe.

Z vybraných peněz vzniknou mimo jiné již zmíněná videa se cvičením trauma-sensitive jógy.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

11.12.2015 - 22:24

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám