Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Užitečné pomůcky na jógu pro začátečníky i jógové fajnšmekry

Říkáte si, že je cvičení jógy mnohem svobodnější bez speciálních pomůcek, které stejně jenom překáží, znemožňují pohyb nebo jsou zbytečným závažím v batohu cestou na lekci? 

Nenechte se zmýlit. Pomůcky na jógu umí zpříjemnit jógové začátky a i pokročilejším jogínům pomáhají posouvat se v ásanách stále vpřed. Představíme vám tři typy jógových vychytávek, které umocní váš zážitek z jógové praxe. 

I malá cihlička umí velké věci

Možná se ve všech jógových vychytávkách pomalu přestáváte orientovat. Jistě však znáte blok na jógu, podpůrnou cihličku z tvrzené pěny nebo z korku. Hodí se pro podložení různých částí těla, pokud chcete dosáhnout lepšího protažení nebo vyrovnání páteře. Pokud se v některých ásanách trápíte, jóga blok vám umožní dostat se do pozic bez bolestí (tak, aby byly pozice provedeny správně a bezpečně) a uvolnit se v nich. Cihličky využijete například v pozici ryby nebo při delším setrvání v tureckém sedu, kdy se tělo napřímí, hrudník doširoka otevře a vám se bude lépe dýchat. 

Zdokonalte své ásany pouhým ručníkem

Zvládáte cvičení jógy levou zadní, ale občas vám to podklouzne? Aby vám potící se dlaně nenarušily koncentraci, položte si na svou jógamatku protiskluzový ručník na jógu. Je lehký, skladný a skvěle odvádí přebytečnou vlhkost, takže přijde vhod při dynamických stylech jógy. Své uplatnění si najde i na pomalejších lekcích, kdy je důležité ukotvit končetiny a setrvat v jedné poloze delší dobu. Provedení ásany bude s jógovým ručníkem méně namáhavé, soustředěnější a kvalitnější. 

Vykutálená jóga pomůcka pro větší flexibilitu

Už jste slyšeli o yoga wheel? Jedná se o kruhovou pomůcku, která slouží jako podpora pro větší stabilitu a pružnost při praktikování jógy. Přispívá k lepšímu protažení, pomáhá s bolestmi zad a působí na hluboký stabilizační systém. Yoga wheel vnese do cvičení zábavné, dynamičtější prvky a umožní prohloubit jógové pozice

Používání jógových pomůcek a doplňků není podvádění, ale způsob, jak se posunout ve svém cvičení i myšlení. Přijměte pomůcku jako výzvu, slaďte s ní svou jógovou praxi a těšte se ze svých výsledků i nově vytyčených cílů. 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

15.04.2020 - 08:44

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám