Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Z ustrašeného začátečníka ostříleným jogínem

pavel_hub

Ať už s jógou začínáte nebo cvičíte několik let, pravděpodobně víte, jaké to je, když se naplno pustíte jen do jedné věci najednou. A možná byste to samé rádi udělali i s jógou, jen vám to jednou nedovolí práce, jindy nemocné děti a jindy si raději chcete jít zaběhat nebo prostě jen relaxovat.

A tak pravděpodobně přijde nápad zúčastnit se jógového pobytu – při nejmenším víkendu, při nejlepším celého týdne. Víkendy jsou sice prima, ale stačí pár týdnů a odhodlání, že od toho víkendu budete cvičit opravdu pravidelně, se pod nánosem přibývajících povinností rozplyne.

Co by ale mohl s vašim cvičením a vašimi prioritami udělat takový jógový týden?

Poznat nové lidi, se kterými se budete navzájem každý den podporovat, objevit nové techniky, na které jindy není čas a o kterých jste třeba ani netušili, že by mohly být součástí jógy, díky nim posunout své cvičení ásan o několik úrovní výš, ale hlavně se tak nějak naladit na vlnu větší spokojenosti, cítit se více v míru sami se sebou i se svým okolím a dokonce tak mít i více energie.

Jak se říká, jóga není jen o té hodině/dvou na podložce a právě v tomto týdnu si ukážeme, jaké to je, být na vlně jógy od rána do večera, den za dnem. A možná i v noci 🙂

Jaký bude program?

Rána začneme meditacemi a to hned ve dvou provedeních: vsedě a v chůzi. Dopoledne věnujeme intenzivnímu vyplavování endorfinů, neboli cvičení ásan – ať už váš základ pramení v jakékoliv jógové škole a ať jsou na tom vaše tělesné rozsahy jakkoliv, všechny ásany jsou připravené i v takových variantách, aby si jejich účinky užili všichni.
Odpoledne se podíváme za hranice ásan – často se totiž teprve až za nimi otevírají dveře k těm opravdovým přínosům jógy. A naopak, bez nich je cvičení ásan jen vylepšeným tělocvikem.

Večery jsou vyhrazeny eliminaci návyků a přesvědčení, které nám život spíše znesnadňují, než aby nám v něm pomáhaly. Při cvičeních a diskuzích, které na ně budou zaměřené, často dojdeme i k jejich příčině – a to je první krok k jejich odstranění.

V závěru každého dne vás čekají rituály pro klidný a hluboký spánek.

Celá akce se navíc odehráva uprostřed přírody a s vynikající vegetariánskou stravou, takže  postaráno o vás bude od a do zet. A pokud chete vědět na co dalšího se ještě můžete těšit a jak se na akci registrovat, navštivte stránku yogalibre.cz/jogatyden.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

27.03.2017 - 09:48

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám