Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Učitelem hatha jógy: proč právě tady, proč právě teď

Už máte předsevzetí? Možná by to pro letošek chtělo něco velkého. Třeba zapracovat na sobě. Třeba udělat si kurz učitele hatha jógy? Ať už nakonec budete učit, nebo ne, projít si půlročním kurzem hatha jógy je vpravdě životní zkušenost.

Vybírejte pečlivě

Nabídka kurzů pro učitele je značně rozsáhlá, ale jak se v ní zorientovat? Rozhodně je důležité dát na svou intuici. Běžte se podívat do vybraného studia, nechte ho na sebe působit. Vyzkoušejte si několik lekcí, různých, s různými lektory. Zvládnete tady trávit víkendy nebo jiné delší časové úseky? Je studio dobře dostupné?

Vedení

Žádný učený z nebe nespadl… ani žádný učitel jógy z nebe nespadl. Disciplín, ve kterých se jógový učitel musí orientovat, je docela hodně. Rétorika, filosofie, historie jógy, používání pomůcek, anatomie… „Udržujeme si kvalitní tým stálých lektorů,“ vysvětluje Jana Smažíková, majitelka Yogacentra a garantka kurzu pro učitele hatha jógy. „Důležité je, že anatomii u nás přednáší lékařky: MUDr. Radka Jedličková a MUDr. Blanka Keclíková. S pomocí kostlivce Edy odvádějí opravdu dobrou práci.“ Ověřte si, jestli vedení vámi vybraného kurzu neleží jen na jednom člověku, ale každou disciplínu má na starosti jiný odborník.

Dostatek času

Lektorem jógy se člověk nestane za čtrnáct dní. Ani učitelem nových lektorů jógy se člověk nestane za čtrnáct dní. Nedělejte nikomu pokusného králíka. „Jak dlouho pořádáme kurz pro učitele? Hmm… od roku 2008!“ směje se Jana Smažíková. Kritéria podle ní nejsou nijak měkká. Akreditaci učitele jógy nikdo nedostane zadarmo.

Neváhejte

Neváhejte. Zapište se do kurzu pro učitele hatha jógy, jednoduše se pro to rozhodněte. A pak si dejte dost na času nejen na docházku, ale také na přemýšlení a praktikování toho, co se v kurzu učíte. Nakonec neváhejte a vrhněte se na učení. Skoro každá nová zkušenost v životě stojí za to ‒ a tahle za to bude stát stoprocentně.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

26.12.2018 - 09:07

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám