Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Tantra festival 2015

2013-04-13 144805

Tantra Festival každoročně do České republiky přivádí zajímavé tantrické učitele, sexuology a experty na párové vztahy, kteří návštěvníkům tohoto víkendového setkání přibližují nové možnosti sebepoznání skrze prožitek lásky. Každý má možnost v přátelské atmosféře festivalu získat čerstvou inspiraci do svého každodenního života a objevovat poselství odvěké tantrické nauky, jak ji předávají moderní evropské duchovní školy.

Posláním Tantra Festivalu je zprostředkovat setkání zástupců různých tantrických cest, které v současnosti v tomto oboru aktivně působí, praktikujících studentů tantrajógy a široké veřejnosti se zájmem o tuto nauku.

Festival zahrnuje přednášky a semináře lektorů působících v oblasti tantry, hry a zábavu, ukázky tantrických technik či práce s energií, speciální aktivity pro muže, ženy a páry, vzácná tantrická odhalení, taneční a umělecká vystoupení, radost ze spontánního tance a pohybu, chvíle hlubokého zvnitřnění, koncerty a (to především) četná „lidská“ setkávání od srdce k srdci.

Z široké škály možných přístupů k tématům tantrického učení volíme pro festival především ty, které návštěvníkům poskytnou snadno přístupné nástroje s praktickým významem pro život. Přes vědu k duchovnosti, posílením zdraví k osobnímu rozvoji, od sexuality k zasvěcenému umění… a od životního stylu k plně duchovně integrovanému životu, přinášejícímu hluboké sebepoznání a seberealizaci.

KDY A KDE
Tantra Festival 2015 se koná 30. října – 1. listopadu v hotelu Atlantis u Brněnské přehrady (Rozdrojovice u Brna).

Všechny barvy bytí

Hlavním motivem 4. ročníku festivalu jsou „Všechny barvy bytí“. Chtěli bychom se totiž během něj dotknout témat, která nám umožní prožít a uvědomit si, že tantra nemá být a není nijak oddělena od našeho běžného života.

Radost, úžas, okouzlení, božská láska… to vše je každému člověku tak blízké a přece mnohdy tak vzdálené. Všechna naše přání jsou vyjádřením naší hluboké touhy po štěstí, avšak ve shonu každodenních událostí v životech dnešních lidí pro tyto prožitky už takřka nezbývá místo. Hledáme naplnění ve vztahu snů, dokonalost v prestižní profesi, nebo jezdíme na semináře, abychom tam nalezli to, co v našich životech stále tolik chybí…

Ve všech našich záměrech přitom hledáme toto tajemné „cosi“, ono hluboké pohnutí, kdy k nám naše duše šeptá hlasem našeho srdce, a my cítíme, že jsme živí víc, než kdykoliv dřív, že vše, co jsme kdy prožili, mělo a má nesmírný význam, a zůstáváme v tichém úžasu nad krásou života samého, ve všech jeho tvarech a podobách.

Nezřídka prožijeme extatickou milostnou zkušenost při milování, povznášející zážitek objevující se znenadání při kontemplaci oduševnělého umění, nebo hluboký duchovní stav zprostředkovaný účastí na ezoterickém

workshopu. V takových chvílích máme dojem, že jsme „TO“ našli. Prožíváme tuto naši pravdu na plno a s pocitem, že už nikdy nebudeme jiní.

Po nějaké době, v některých případech dokonce už po chvíli, se ale začne toto poznání z našeho prožívání pomalu a nenápadně vytrácet a za pár dní si uvědomíme, že je již nenávratně pryč, a my jsme znovu zpátky v našich vyjetých kolejích všedního života, spoutáni železnou košilí našich dřívějších zvyků. Vzpomínka na tajemné „procitnutí“ se nám začne zdát vzdálená, nedostupná, můžeme dokonce začít mít pocit, jakoby se to nikdy nestalo.

Člověk si tak nutně začne klást otázky: „Kde je ta krása, proč zmizela a může se ještě někdy vrátit? Jak mohu žít svůj život, aby se se v něm jiskřičky štěstí objevovaly neustále a po nějaké době vzplály v nepřetržitý ohňostroj extáze a božského naplnění?

Odpovědi, které přináší tantra, se zde přímo nabízejí. Ač se jedná o tradiční systém duchovní transformace známý přes tisíc let, modernímu člověku je přímo ušitá na míru, protože je to právě ona, která říká životu „Ano“, aniž by opomíjela jakoukoliv jeho součást. Svým přirozeným přístupem nám otevírá rozhled, přistupuje k duchovnu jako součásti života a přináší uvědomění, že od něj není žádným způsobem oddělená, naopak umožňuje kvalitativní skok v umění jeho prožívání.

Program a hosté

Program bude letos probíhat paralelně ve třech sálech a celkově potrvá více než 60 hodin. Příjemné zázemí hotelu Atlantis bude posíleno vegetariánským jídlem a nekuřáckým prostředím.

Mezi více než 20 hosty najdeme stálice české tantrické scény, jako jsou Denisa a Richard, John Hawken nebo Zdeněk Weber a zajímavé hosty ze zahraničí. Na programu se podílí i lektoři Duchovní školy Rezonance, která festival pořádá. Návštěvnost minulých ročníků se pohybovala mezi 200 až 300 účastníky.

Další informace o festivalu najdete na stránkách Tantra festivalu.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

22.10.2015 - 14:17

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám