Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

O stravování v jednoduchosti

ALV

Život je jednoduchý. Záleží ovšem na tom, jak jej prožijeme. Většinou si přejeme, aby náš život měl nějaký smysl a aby po nás něco dobrého zůstalo. Čím jednodušší bude to, co chceme vykonat, tím větší je pravděpodobnost, že to také dokážeme. Všechno je to zřejmě v hlavě. Většina z nás plní svou mysl myriádami starostí a obav, které nám berou prostor a energii, jež bychom mohli využít mnohem lépe. Budeme-li si stále říkat, jak složité je změnit stravování, jak nemožné je přesvědčit rodinu, kolik času promarníme v kuchyni, nejspíš to nikdy nedokážeme. Je třeba o tom přemýšlet jednoduše, logicky, zdravým selským rozumem.

Nebo vlastně tolik nepřemýšlet a více činit. Zjistíte-li, který z možných přístupů k jídlu i péči o sebe a ostatní vám vyhovuje nejlépe, pusťte se do toho. Začněte pomalu, postupně, jednotlivými jednoduchými kroky. Nesnažte se ze dne na den zcela přeorat svůj systém nakupování, přípravy jídla a stravování. Zvykejte si postupně a nezapomínejte: musí to jít snadno, přirozeně, jinak vás to přestane bavit. Není třeba vytvářet složitá jídla plná různých ingrediencí. Podobně to dělali naši předkové, inspirujte se tradičními jídly své země, hlavně jídly z venkova.

Je přirozené – a jednoduché – jíst to, co právě roste. Přirozené kombinace se přímo nabízejí. Chce to jen trošku se porozhlédnout. Něco si přečíst, zajít si o radu k někomu zkušenějšímu, popovídat si s těmi, kdo to dělají podobně. Můžete se například zkusit obrátit se o radu k našim předkům. Oni to viděli jednoduše. Na složitosti neměli čas, museli se celkem ohánět. Možná už vás také napadlo, že veškerá moderní snaha o užívání potravin bio, lokálních, sezónních a doma vařených je vlastně jen návratem k jednoduchosti našich předků.

Vypadá to jednoduše, je to jednoduché, ale pořád máte pocit, že se v tom nějak ztrácíte? V Akademii léčivé výživy (ALV) vám pomohou vaši cestu ke zdraví skrze jídlo zjednodušit. Věří totiž v jednoduchost a přirozenost ve stravování. A také v to, že neexistuje jen jedna správná cesta vedoucí cíli, a tak sestavili unikátní studijní program, který obsahuje přehledné, jednoduché a logické informace o možných cestách, úhlech pohledu a postojích (nejen) k jídlu a ke zdraví.

Jídlo je důležitou součástí našeho života. Zkušenost ukazuje, že změnou stravování můžeme v našich životech změnit velmi mnoho! Dokonce i věci, které na první pohled s jídlem vůbec nesouvisí.

Porozumějte svému tělu, inspirujte se, ochutnávejte a objevte tu nejlepší cestu pro sebe a své blízké.

Jednoduše. Nejbližší příležitostí je seminář Tradiční čínské dietetiky již 5. – 6. prosince.

A pokud ještě nemáte vánoční dárek pro své blízké, možná jste ho právě našli! Darujte zážitek a inspiraci – formou vánočního Dárkového poukazu dle vlastního výběru.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

18.11.2015 - 14:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám