Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Prana flow, jivamukti, ashtanga, acrojóga, čakrajóga a další na Prague Spirit Festivalu

Letošní Prague Spirit Festivalu v Praze přivítá jógové hosty z celého světa. Vplujte do lekcí a seminářů různých stylů – prana flow (škola S. Rea), jivamukti (škola D.& S. Gannon), ashtanga jóga (škola P.Jois), k tomu Feldenkraisova metoda nebo acrojóga. 

kolaz 2015

Alexandr Medin

Prague Spirit Festival 2015
20. – 23.3.2015
Palác Lucerna a Novoměstská radnice
www.praguespiritfestival.com

Narodil se v Nórsku a vždy ho zajímalo hodně věcí. Nejdřív to byl tanec, kterému se šest let profesionálně věnoval.
V roce 2002 mu Sri K.Patthabi Jois udělil požehnání ashtangu vyučovat a od té doby tak s láskou činí.
Následně vystudoval MA v Indickém náboženství a sanskrtu.
Alexander mimo jiné přeložil Jóga sutry a Bhagavadgitu do norštiny
Co znamená jóga pro Alexandra?
“Je to cesta, jak zlepšit životy jiných”, říká a karma józe se věnuje i v podobě projektu Back in the Ring, který nám v Praze představí.
KDY: 22.3.2015, 8.00 – 10.00; Velký sál

 Aruna Singhvi

aruna

Víc než třicet let vede lekce hatha jógy v Praze. Narodila se v indickém Radžastánu a v mládí se věnovala například indickému tanci katak. Původní profesí byla lékařkou tropických chorob.
Co je pro ni jóga?
” Jóga a ajurvéda je více způsob života než pouhé cvičení. Jako lektorka znám přednosti a omezení svého těla. Při učení jógy, dávám důraz na detail. Ten nás vtáhuje do přirozené koncentrace, jež je v józe pro další, pokročilé stavy mysli základní.”
KDY: 21.3. 2015
, 10.00 – 11.45; Velký sál 

Twee Merrigan

Twee Merrigan

Twee je jednou z prvních, která se učila od Shiva Rea. A do Prahy nám přijede představit populární Shivinu školu Prana Flow.
Twee žije nedaleko New Yorku a má dvě malé holčičky.
Na Prague Sprit Festivalu povede jednu ukázkovou lekci a dva semináře, na které si raději rezervujte místo.
A co jóga znamená pro Twee?
“Jóga je nástrojem, přesně jako lopata…kterou můžeme vykopat třeba hrob. Hrob, ve kterém pohřbíme věci, které nefungují a neslouží našemu vyššímu záměru. Nebo ji můžeme použít jako zbraň. Ubližovat jiným, posuzovat je (například když nepraktikují jógu, nebo praktikují jinak, málo…) a vytvářet tím opět vědomí toho, že jsme od sebe odděleni. Tím jen přispíváme k dalším nerovnováhám Univerza. Anebo ji použijeme na zasetí něčeho, co v budoucnu, pokud se o to budeme starat, zasytí nejen nás, ale i ty kteří mají méně než my.
Jak se rozhodnete použít tento mocný nástroj vy?”
KDY: 21.3. 2015
, 12.00 – 13.30; Velký sál
21.3.2015, 15.30 – 17.30; Spirit salón
22.3.2015, 10.15 – 12.15; Velký sál

Matthewa Thomase Lombarda

Matthewa Thomase Lombarda

Matthew vede ve svém rodném New Yorku lekce jógy od roku 2003. Je jógovým spolužákem vám dobře známého Dechena Thurmana.
Satyaviru můžete ve velkém jablku najít ve studiích jako je Jivamukti Yoga School, Pure Yoga anebo Go Yoga v Brooklynu.
A čím je pro něj jóga?
” To, co pro mne jednou bylo osobní praxí, se stalo prací.”
KDY: 22.3.2015, 15.00 – 16.30; Velký sál

Jesicca Stickler

stickler

Jessica není žádným nováčkem na festivalu… někteří ji znáte již z minulého ročníku. Důvodem, proč jsme se ji rozhodli opět pozvat, je Jessica sama! Pokud si zajdete na její lekci nebo na workshop, ohromí Vás její preciznost. Je zaměřená na detaily jak anatomické, tak intelektuální. Milujeme její zábavnou choreografii a asistence.
Jessica Stickler působí v NYC a svoje lekce vede ve studiích jako je Jivamukti Yoga School a Equinox.
Co je jóga pro Jessicu?
” Jóga znamená mít odvahu a sílu podívat se tak hluboko dovnitř sebe, až uvidíme naši vlastní povahu zrcadlící se v jiných.”
Na Prague Spirit festivalu si můžete zajít na její lekci Strong, Smart & Sweet nebo na workshop Transformation Through Touch.
“Jóga je způsobem jak se líp poznat – v tom lepším, ale i horším. Miluji pohyb. A taky výzvy. A samozřejmě je příjemné mít práci v prostředí, kde jsou krásné ženy.”
KDY: 21.3. 2015
, 15.30 – 17.00; Velký sál 

Yiannis Andritsos

Yiannis Andritsos

V roce 2002 se tento rodák z Řecka přestěhoval do New Yorku, kde objevil učitele Dharma Mittru.
Dnes žije v Barceloně a do Prahy nám přijede představit tradici školy, která je jednou z nejpopulárnějších.
A co znamená jóga pro Yiannise?
” Jóga je zrcadlem naši pravé povahy, pravé podstaty. Stačí očistit mysl, tělo a srdce”.
KDY: 21.3. 2015
, 08.00 – 10.00; Velký sál
22.3.2015, 16.45 – 18.15; Velký sál

 Martina Procházková

martina p

Marti je matkou, zakladatelkou Prague Spirit Festivalu. Jóga ji učarovala od malinka, když pozorovala svého bohémského otce, jak stojí na hlavě.
Pak se nějakou dobu věnovala v rodné Bratislavě i akvabelám.
Na nápad udělat si jógový učitelský kurz v tradici Jivamukti jógy v USA ji pred roky přivedla jógová víla Lenka Nezvalová. Od roku 2009 ji můžete potkat na pravidelných lekcích v Praze nebo v jiném českém městě na jejich seminářích nebo jógových víkendech.V létě 2014 byla na tříměsíčním pobytě v USA, kde studovala a byla certifikována Jivamukti lektorkou 800 hours.
A co je jóga pro Marti?
” Jóga je moje lotosová revoluce. Cesta. Poezie. Láska na celý život.”
KDY: 21.3. 2015
, 18.30 – 20.00; Velký sál 

Ondřej Smeykal

ondrej smeykal

Sobotní Spirit večer – 21.3.2015 bude na Novoměstské radnici patřit divokému SPIRIT Satsangu a Organic dance Ondřeje Smeykala.
Nejdřív se společně naladíme, pozdravíme, obejmeme, zazpíváme si a nebude chybět ani tradiční dána – tombola. Světově uznávaný didgeridista Ondřej Smeykal, společně se svým bubeníkem, se do toho pustí následně. A co si pro nás připravili?
Organickou tančírnu. Že nevíte, co to je? Prostě si přineste pohodlné nohy (ano tančí se nejlíp bosky) a bude se tančit!
KDY: 21.3. 2015
, 20.00 – 22.00; Velký sál 

Zuzka Klingrová

zuzka klingrova

Zuzka studovala ATVS Palestra, FTVS UK a Hindu University v USA. Je držitelem dalších sportovních licencí a osvědčení v různých sportovních odvětvích (zdravotní tělesná výchova, potápění, plavání, fitness, výživa a masáže). Věnovala se studiu mnoha stylů jógy , Hatha jóga , Power jóga, jógová terapie , Tantra jóga , Kundalini jóga, Jóga pro těhotné a po porodu, Yin jóga, Fly jóga, Restorative jóga a v současné době studuje Prana Flow jógu a Para jógu. Lekce vede v pražském studiu Fitlight nebo v Resortě Svatá Kateřina.
A co pro Zuzku znamená jóga?
“Skrze jógu poznáváme nejen sebe sama.”
KDY: 22.3.2015, 12.30 – 13.30; Velký sál

Yustin Castillo

Yustin pochází z Guatemaly. Vyrůstala v průběhu civilní války, ale měla štěstí a mohla studovat v zahraničí. V 16 letech se zamilovala do japonské kultury – zen budhismu, kaligrafie a tak vystudovala East Asian Studies.
Yustin nasledovala svého kočovného ducha, který ji v roce 2005 zavál do Prahy, kde se i usadila. Vyzkoušela různé styly jógy, ale zůstala při Dynamické metodě podle Godfriho Devereuxe. Metoda se jmenuje dynamická, ale jde spíš o vnitřní dynamiku.
Co je jóga pro Yustine?
“Je pro mne neoddělitelným celkem – těla, mysli a ducha.”
A pochopení této celistvost se nám odkryje jedině když se sami sebe podrobíme zkoumání – self inquiry.”
KDY: 21.3.2015, 12.00 -13.30; Spirit salón

Lenka Kýrová

Její cesta jógou začala víceméně u Ashtanga Vinyasa Yogy, kdy byl jejím milým průvodcem především Boris Gueorguiev.
V Indii pak praktikovala u Sri. V. Sheshadriho. Jedno období navštěvovala i semináře Iyengar Yogy. Poté se podruhé vypravila do Indie a absolvovala kurz The Science and Art of Yoga: Yoga for Body, Breath and Mind and Yoga Therapy u A. G. Mohana (Svastha Yoga).
Následně ji cesta přivedla k Jiřímu Čumpelíkovi, u nějž začala cítit, že se přibližuji k tomu, co hledá. Jeho přístup ji byl v té době nejblížší a hodně ji obohatil.
Souhrou okolností měla následně možnost studovat u pana Skarnitzla jógovou filozofii, teorii i praxi.
Co pro Lenku znamená jóga?
“V mé praxi v pro mne jóga znamená meditaci a Feldenkraisova metoda vědomý pohyb, obojí tedy především hledání a bytí v přítomnosti. Obě cesty mne vedou k naslouchání sebe sama, k poznávání se a k vnitřnímu přijetí a klidu.”
KDY: 22.3.2015, 12.00 – 13.00; Spirit salón

Karina Kibsgard

Karina k nám přijede z rodného Osla v Norsku.
Od malička se věnovala tanci, který ji přivedl k józe. Karina vystudovala jak tanec, tak i pedagogiku tance na Norském College of Dance. Posledních pět let jej vyučuje na Ringerike Folkehogskole. V roce 2009 cestovala do Mysore do Asthanga Yoga Research Institute, kde na sobě pracovala pod taktovkou R. Sharath Jois.
A co je jóga pro Karinu?
” Yoga is life.”
KDY: 22.3.2015, 18:30 – 20.00; Velký sál
22.3.2015, 8.30 – 10.30; Spirit salón

Daniela Dušková a Marek Petráček

daniela a marek

Naše domácí akrojógové hosty Prague Spirit Festivalu.
A co to ta akrojóga vůbec je?
Jde o spojení jógy, párové akrobacie a thajské masáže.
A co znamená jóga pro Marka?
“Jóga je pro mě svoboda ve všech podobách – svoboda pohybu, myšlení, možnost být sám sebou, uvolnit se a dýchat. Díky józe můžu žít svůj život spokojeně a šťastně.”
A pro Danielu?
“Jóga je pro mě nejen životní styl, ale i báječná forma pohybu. Zejména acroyoga mě zcela naplňuje. Je to unikátní styl, spojující jógu, akrobacii a thajskou masáž. Kultivuje vzájemnou důvěru, komunikaci, týmovou práci. Učí nás překonávat vlastní limity, buduje silné a pružné tělo hravou formou.”
KDY: 21.3. 2015
, 17.15 – 18.15; Velký sál 

Christina Smutny

christina smutny

Christinka je řecko-českého původu a vyrůstala v Kanadě.
Právě tady ji nadchla Moksha jóga a stala se certifikovanou lektorkou. Momentáně se usídlila v Brně, kde vede lekce ve studiu Yoga Brno.
Co je pro ní jóga?
” Jóga nás učí jak se na sebe podívat z jiného uhlu s trpělivostí, potichu a s potřebným entuziasmem. Pomáhá nám být vědomými, zodpovědnými…a ukazuje nám i to, jak se k sobě máme chovat. A to nejenom na intimní úrovni, ale jak se chovat ke všem a všemu.
A to bývá často bolestivé.
Jóga nám dává křídla k rozletu a kořeny k zabydlení se.”
KDY: 21.3. 2015
, 13.45 – 15.15; Velký sál
21.3.2015, 10.15 -11.45; Spirit salón

Barbora Hu

Hu

První setkání s jógou se u ní odehrálo kolem patnácti, kdy ji vytáhla z vážných zdravotních problémů. Na FF UK absolvovala pětileté studium indologie se specializací na hindštinu a kulturologii, a v průběhu let se s jógou potkávala v různých podobách, stylech a pod vedením různých učitelů. V posledních deseti letech se pro ni jóga stala něčím víc, než jen exotickým tělocvikem, který člověku pomáhá, aby se cítil dobře.
A tak založila Bindu Yoga Studio – prostor pro tvůrčí sdílení zkušeností a inspirací. Jógovou sádhanu ji každým dnem zajímavě zpestřuje její malý syn Tadeáš.
A co je jóga pro Báru?
“Jógu vnímám jako uchopení, pochopení a rozvinutí přítomného okamžiku skrze pozornost.”

KDY: 21.3.2015, 8.30 -10.00; Spirit salón

Rosibel Marquez

rosibel marquez

Rosibel pochází z venezuelského Caracasu, ale momentálně žije v Praze.
Ve svých 8 letech se začala věnovat klasickému baletu na Professional Academy Gustavo Franklin. Následně se poté stala členkou národního baletního spolku Teresa Carreño National Ballet.
V roce 2005 se poprvé setkala s jógou a na první pohled spatřila pozitivní psychické i fyziologické výhody a tak začala její cesta k hledání vnitřní harmonie. Učarovala ji Ashtanga Vinyasa, Jivamukti a Dharma Mittra jóga.
A co je pro Rosi jóga?
“Je to způsob osobní transformace k uvědomění.”

KDY: 22.3.2015, 10.15 – 11.45; Spirit salón

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

22.02.2015 - 10:06

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám