Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Proč podstoupit individuální áyurvédskou konzultaci?

Dileep Kumar

Dileep Kumar

Osobní áyurvédské konzultace zahrnují vyplnění podrobného dotazníku, jehož cílem je zmapovat diagnózu klienta s přihlédnutím k jeho konstitučnímu typu, rodinné anamnéze, pacientově zdravotní historii a aktuálnímu fyzickému i psychickému rozpoložení. Následuje osobní rozhovor, základní áyurvédské vyšetření, vyhodnocení situace a návrh léčby tak, aby došlo k nápravě stavu pacienta.

Často je už na základě rozhovoru možné určit podstatu problému. Áyurvédské vyšetření zahrnuje prohlídku jazyka, nehtů a pulsovou diagnózu, která je základním diagnostickým nástrojem v ájurvédské medicíně. Pulsem lze identifikovat klíčové informace o stavu pacienta včetně určení jedinečné konstituce (dóši), ale i disbalancí těla, mysli a ducha a lokalizace míst, kde se tyto nerovnováhy projevují. Výsledkem pulsové diagnózy je navržení způsobů, jak je uvést zpět do harmonického stavu.

Lékař na základě výsledků stanoví individuální plán ve formě doporučení, které obvykle zahrnuje změnu životního stylu, denního režimu, úpravu jídelníčku a doporučení detoxikačních procedur včetně bylinné léčby.


 

Milí přátelé áyurvédy,

je nám ctí pozvat Vás na setkání s TRADIČNÍM ÁYURVEDSKÝM LÉKAŘEM – DILEEPEM KUMAREM VISWANATHANEM.

Dr. Dileep Kumar bude hostovat ve studiu Ayurveda Beauty v termínu od 13. do 19.6.2016. V průběhu celého týdne bude poskytovat osobní konzultace včetně áyurvédských procedur vhodných pro Váš konstituční typ.

Vstupní konzultace budou probíhat první dva dny Dileepovy návštěvy a to 13. a 14. června. Vzhledem k omezené kapacitě prosíme o včasnou rezervaci emailem na tanja.kovac@ayurvedabeauty.cz nebo telefonicky na číslo 773 577 761. Cena za konzultace je 1.000 Kč.

Dr. Dileep je třetí generace rodiny uznávaných áyurvédských lékařů. Studoval na Ayurvedic College Thiruvanathapuram a následně na Kerala Ayurvedic and Panchakarma Institute ve Thiruvanathapuramu. Jeho základnou a působištěm je vyhlášená indická klinika Manthra Ayurvedic Clinic v Kerale. Bohaté zkušenosti z 15 let praxe v oboru áyurvédské medicíny předává i v Evropě, kde nejčastěji praktikuje v Německu.

Ve své praxi se specializuje na obezitu, artritidu, revmatickou artritidu, bolesti kloubů, migrény, psychické stresy, bolesti hlavy, nespavost a očistu těla – především pak na všechny Panchakarma procedury.

ayurveda_logo_82px

Ayurveda Beauty

U Nového Suchdola 24, Praha 6

www.ayurvedabeauty.cz

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

06.05.2016 - 14:46

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám