Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Proč jóga na Bali?

JARO JE TADY

Pomalu se prodlužují dny, máme stále více a více světla a jaro nás už dávno obklopilo svojí omamnou vůní. Stačí se pouze naladit v souladu s přírodou a očekávat čas plný slunečního záření, duševní pohody a nové životní energie.

Zima byla poklidným obdobím, kdy jsme odpočívali a nabírali síly. Nyní každého čeká velký výdej energie spojený s čerpáním nové životní energie a vypořádáváním se s každodenní realitou.

JÓGA A MEDITACE

Jednou z možností, jak toto vše zvládnout a dosáhnout vnitřního klidu a pohody je péče o duševní zdraví. A přesně to nám přináší jóga a její nedílná součást – meditace.

Meditace nás dělá bdělejšími a uvědomělejší nejen sebe sama, ale i celého světa. Posiluje nás v rozvoji zdravého vztahu k myšlenkám, názorům, emocím a zkušenostem.

Jóga a meditace nás vedou k posilování našeho vztahu k přírodě a uvědomění si její síly a její životní nezbytnosti.

/

JÓGA NA BALI

Chceme-li více žít v souladu s přírodou a dle pravidel jógy, je ideální si toto soužití spojit s poznáváním, kde objevujeme celý svět, ale i sami sebe.

Původním významem slova jóga je obnovené spojení já s vyšším bytí. Těžko byste hledali příhodnější místo, kde se o toto pokusit, než na indonéském ostrově Bali. Tento ostrov svojí  duchovní tradicí a harmonickým způsobem života volá po zastavení se a hledání životní harmonie.

Cvičení jógy lze navíc spojit s návštěvou netradičních míst, kterými jsou rýžová pole, tajemné zahrady, starobylé chrámy, vodopády a starodávné budovy ve tvaru altánů. Zde můžete cvičit, meditovat, vychutnávat si masáže nebo i navštívit kurzy tance.

Prožít východ slunce na sopce, pláži či při cvičení jógy s výhledem na rýžová políčka je neopakovatelný zážitek na celý život. Jóga na Bali dává ideální šanci spojit pohybové aktivity s návštěvou krásných a zajímavých míst. Dýchne na vás přímo nádherná jogínská kultura ruku v ruce s nezapomenutelnou atmosférou malého, ale kouzelného ostrova Bali.

TIP: Vydejte se cvičit jógu na Bali a spojte relaxaci s poznáváním tohoto jedinečného ostrova. Na Bali můžete cvičit jógu s Kirsten, Lindou Michnna, Lenkou Cvikovou nebo s Olgou Šnapkovou od 40 760 Kč na 12 dní.

UBUD – CENTRUM JÓGY A RELAXACE

Hlavním duchovním centrem Bali, ideálním místem pro praktikování jógy a načerpání pozitivní energie, je městečko Ubud. Leží ve vnitrozemí ostrova na mírných svazích, obklopené rýžovými políčky.

Nechte se rozmazlovat širokou nabídkou holistických služeb tamních salónů, lázní a wellness center. Nebo navštivte jednu z mnoha jogínských škol a vyzkoušejte některý z detoxikačních a ozdravných programů.

A pokud toužíte po důkladném očištění své duše a nasměrování ve svém životě,  rozhodně zajděte za místním léčitelem (šamanem) a podstupte s ním očistný rituál, který vás zbaví veškeré negativní energie a zalije vaše tělo uvolněním, klidem a mírem.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

15.03.2019 - 12:50

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám