Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Podzimní Festival Evolution: V hlavní roli zdravý životní styl

dsc_0082

Bio styl, eko trendy, zdravý životní styl a osobní rozvoj, to vše zahrnuje Festival Evolutin, který se bude konat na Výstavišti v Praze Holešovicích o víkendu 23. – 24. září. Zkrátka nepřijdou ani příznivci jógy. Těšit se můžete mimo jiné i na cvičení posilující tělo i mysl.

Na festivalu představí své produkty se zaměřením na zdravý životní styl více než 200 domácích i zahraničních vystavovatelů. A pozadu nezůstane ani programová nabídka, během dvou dnů festivalového programu vystoupí přes 100 účinkujících.

Návštěvníci, kteří zde zavítají, se mohou těšit na největší přehlídku certifikovaných biopotravin, svou speciální sekci zde nově budou mít raw potraviny, fair trade výrobky i konopné speciality. Mezi vystavovateli budou i specialisté na veganskou, vegetariánskou nebo bezlepkovou stravu, producenti zdravých potravin, rodinné firmy a farmy.

Velké zastoupení zde bude mít také přírodní a bio kosmetika, a to ať už pro ošetřování pleti nebo pro její zkrášlení. Chybět nebude ekodrogerie zajišťující maximálně ekologický úklid a domácí práce nebo další pomůcky a vychytávky pro domácnost. Na své si přijdou také příznivci přírodních tkanin, biotextilu nebo zdravé obuvi a maminky zde najdou vše potřebné pro své ratolesti.

Můžete si zde i zacvičit

Ke zdravému životu neoddělitelně patří i pohyb a na Festivalu Evolution tak budou k vidění ukázky cvičení, která posilují tělo i mysl. Návštěvníci bez ohledu na věk, váhu či zkušenosti si budou moci zdarma vyzkoušet například jednoduché jógové techniky, dechová cvičení, meditační praktiky nebo třeba bollywoodský tanec, tibetské lidové tance nebo taichi.

Ve workshopu Jitky Rychnovské se naučíte jednoduchou sestavu, kterou můžete sami doma cvičit, podíváte se, jak vypadají pokročilé sestavy s mečem nebo vějířem a vyzkoušíte si správné dýchání a uvolnění těla.

Na festivalu si budete moci vyzkoušet také bosou turistiku. Projdete se po střepech, po slámě, po šiškách, kamenech, postojíte si na hřebech a vydržíte lechtání chodidel. Zkusíte si nohama namalovat obrázek, stavět kostky nebo vázat uzly. A aby nechyběla ani teorie, fyzioterapeutka Mgr. Lucie Pytlová bude mít přednášku o bosé chůzi a vývoji dětského chodidla.

A protože nestačí mít jen zdravé tělo, ale musíme pečovat i o mysl, nebudou zde chybět koučové, psychologové, terapeuti, pedagogové a odborníci na osobní rozvoj. V sekci věnované osobnímu rozvoji vám odborníci poradí, jak na sobě pracovat a jak zlepšovat nejen své výkony, ale i svou pohodu. Seznámíte se zajímavými technikami práce s tělem a vědomím, dostanete návody na jednoduché postupy a metody, které vám pomohou aktivovat a poslat do světa svůj talent.

Fyzioterapeut Tomáš Rychnovský a psychoterapeut Milan Studnička například poradí, jak na rovnováhu těla a duše, jak odbourat napětí nebo jak překonat stres, a to nejen formou přednášky, ale i praktickými ukázkami.

Phillip Lymbery z Velké Británie (ředitel Compassion in Word Farming) se zamyslí nad alarmujícími  informacemi o živočišné výrobě a týrání zvířat. Jak se zbavit stresu a únavy pomocí jógy si vyzkoušíte s Alexandrem Paikertem.

/

Zdravé dobroty, kam se podíváš

Festival, který se letos bude pro velký zájem konat poprvé také na podzim, bude opět největší přehlídkou certifikovaných potravin v bio segmentu, svou speciální sekci zde nově budou mít raw potraviny, fair trade výrobky i konopné speciality.

Připravena je rozsáhlá food zóna, ve které můžete ochutnat nabídku z tradiční kuchyně i ze specialit různých stravovacích směrů. Posezení si vyberte buď ve vnitřním prostoru, nebo venku pod širým nebem.

Jídlem se bude zabývat i programová nabídka, nutriční poradci se zaměří na správnou výživu a doporučí vám, jak se vyhnout rizikům současného způsobu stravování. Odborníci, kteří se zaměří na kvalitu a složení potravin a dalších výrobků, poradí, jak se vyznat v etiketách, a jak rozeznat opravdu kvalitní výrobky nebo jaké mají zdravotní přínosy či rizika výrobky, které běžně kupujeme.

Pokud vás zajímá živá strava neboli raw food, tak nepřijdete zkrátka. Čekají na vás nejen stánky s raw potravinami a ochutnávkami, díky Lifefoodu zde najdete RawFest mini a celou rawfood zónu. V programu se od Pitera Caizera dozvíte, jak si připravit nápoje z lokálních bylinek a trav, nebo jak se starat o odšťavňovač, aby vám dlouho sloužil.

Na vše o živé stravě se můžete zeptat Wlasty Hlinkové a díky demo ukázkám se naučíte připravovat „zdrawé“ svačinky. Zjistíte, že mnoho věcí ze spíže nahradí kosmetické přípravky i to, co zařadit do jídelníčku pro zdravou pleť vlasy i nehty.

Více informací o festivalu najdete na webu www.evolution.cz nebo sledujte facebook www.facebook.com/eso.bio.eco/

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

10.09.2017 - 15:36

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám