Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Oslavte jógou letní slunovrat a první Mezinárodní den jógy na Reebok Yoga Sensation

letní slunovrat - západ Slunce

K datu 21. června by měl upřít svou pozornost každý, jehož života se alespoň dotkla jóga. Bude to den letního slunovratu a zároveň 1. Mezinárodního dne jógy, v nedávné době vyhlášeného OSN. V tento den budeme mít navíc možnost zažít úžasnou událost, která nemá ve střední Evropě srovnání.

Letní slunovrat

Letní slunovrat je okamžik, kdy je nejdelší den a nejkratší noc. Den, kterým začíná astronomické léto. Už od dávných časů lidé tento čas vnímali jako magickou chvíli, kdy vrcholí světlá část roku a Slunce rozdává život a energii.

České slovo slunovrat vzniklo podle ročního pohybu vycházejícího Slunce nad obzorem. Poté, co Slunce dospělo k nejsevernějšímu bodu východů a západů, se nyní bude vracet po obzoru na jih. Na nejjižnější bod své pouti dospěje za zimního slunovratu.

Mezinárodní den jógy

S tímto datem se pojí další velká událost, neboť OSN na návrh Indie ustanovilo 21. červen Mezinárodním dnem jógy. Indický premiér Modi řekl: „Když mluvíme o celostní zdravotní péči, nebo o návratu zpět ke kořenům, chci především zmínit jógu.“ A popsal jógu jako neocenitelný dar indické tradice.

„Nejde o cvičení, jóga ztělesňuje jednotu mysli a těla, myšlení a jednání, naplnění, harmonii mezi člověkem a přírodou, holistický přístup ke zdraví a pohodě. Jóga je 5000 let stará indická fyzická, duševní a duchovní praxe, která má za cíl transformovat tělo a mysl.“ řekl.

Reebok Yoga Sensation – oslavte výjimečný den na výjimečné události

Síla jógy, její klid a hluboká radost zasáhne každého, kdo přijde v neděli 21. června do O2 areny na Reebok Yoga Sensation. Na jednom místě poznáte to nejlepší ze světové jógy, zažijete unikátní spojení různých stylů, instruktorů, tradice a moderního vnímání jógy. Už druhý ročník úspěšného festivalu jógy pořádá Reebok v rámci své kampaně Be More Human.

reeebok

Jejím posláním je inspirovat lidi ke sportu a k aktivnímu životnímu stylu. Díky odhodlání překonávat sami sebe se stáváme nejen lepšími sportovci, ale hlavně lepšími lidmi. Fyzická aktivita totiž pomáhá zlepšovat naše tělo, mysl i duši. Rovnováhu těchto tří aspektů člověka pak představují tři strany symbolu delta v novém logu firmy Reebok.

Nenechte si ujít den, kdy bude O2 Aréna pulsovat v rytmu jógy!

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

11.06.2015 - 06:48

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám