Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Kosmetika z himalájské soli – Sante Naturkosmetik

Kosmetika z himalájské soli

Sůl není pouze potravina, je to i koření, je to životní element. Bez soli není život myslitelný.

Od počátku lidstva je sůl dobrým obchodním artiklem, vyvažovala se zlatem, transportovala se na celém světě po solných stezkách, na místech nalezišť byla budována města, při nedostatku soli se vedly války. Bez soli nic nejde, a to platí do dnešních dnů. V současnosti máme soli nadbytek a její spotřeba činí 8 kilogramů.

Sůl není pokaždé jen sůl. Naštěstí v současnosti existuje nové kvalitativní vnímání soli. Poté, co uvědomělí lidé, kteří se zabývají zdravým živtním stylem, odstranili dva ze tří bílých „pokladů” – totiž bílou mouku a bílý cukr z jídelníčku, přišla doba, aby i třetí bílý „poklad” – totiž bílá rafinovaná průmyslová sůl (100% Natrium chlorid) – byl konečně nahrazen plnohodnotnou solí, přirozeně vzrostlou s mnoha stopovými prvky.

Jednou z těchto plnohodnotných náhrad je i naše himalájská krystalická sůl, která je ručně těžena z jednoho z nejstarších přírodních zdrojů na zemi z jihozápadních fosilii Himalájí. Tato sůl je 250 milionů let stará a je jedninečně čistá.

Slovo sůl pochází z latinského Sal, Sol, což znamená slunce a energii. Podle poznatků léčebných metod mají solné krystaly, stejně jako jiné krystaly, určité energetické síly a proto příznivě ovlivňují naše tělo. Krystaly vznikaly po miliony let obrovským tlakem na sobě ležících hornin a proto jsou minerály a částečky v této soli tak malé a pro buňky jednoduše vstřebatelné.

Sůl chrání pokožku a optimalizuje obsah vody v buňkách. Vylučováním kyselin, solí a tuků se vytváří a stále obnovuje ochranný kyselý film na pokožce. Nemoci nebo vlivy vnějšího prostředí mohou tento film poškodit.

Soli se podílejí na „vodním hospodářství” buněk ve spodní vrstvě kůže a řídí hydratací a osmózou optimální vlhkost kůže. V této souvislosti je velmi důležité mít vysoký obsah minerálů v pokožce. Soli se podílejí i na rychlosti dělení buněk ve vrchní vrstvě pokožky. Při sníženém obsahu soli se proces dělení zrychluje a mohou se objevit šupinky a popraskání kůže.

Deo krystal minerální produkty

Deo krystaly jsou přírodní, velmi účinné deodoranty vhodné i pro citlivou pokožku, bez alkoholu, syntetických konzervačních, barvících a vonných látek. Díky několikanásobné krystalizaci vyšlechtěny k vysoké čistotě, slouží deo krystal k výrobě kosmetických a léčebných prostředků.

Účinný princip: Deo krystaly potlačují přirozenou cestou tělesný pach, bez narušení přirozené transpirace pokožky a ucpání potních pórů. Zároveň zabraňují vzniku bakterií, které způsobují zápach, a to tak, že velmi účinně podporují přirozený ochranný kyselý film pokožky. To platí i pro deo spreje a deo kuličky firmy Sante – Naturkosmetik, protože i tady poutže přirozená síla krystalu poskytuje deodorační účinky.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

13.02.2010 - 10:11

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám