Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga na Srí Lance

Uklidňující, energizující, protahovací, posilující, spirituální, blahodárná, relaxační a ještě mnohem více…taková může být jedna nezapomenutelná lekce jógy na Srí Lance  s úchvatným výhledem na Indický oceán a oslnivý západ slunce.

Není tajemstvím, že Srí Lanka je jednou ze zemí, kde se stala jóga oblíbeným vyhledávaným relaxačním cvičením, která láká tisíce návštěvníků z různých koutů světa na správnou očistu či relaxační dovolenou.

Jóga je odjakživa skvělým pohybovým rituálem, hodící se pro každého, kdo rád cvičí nebo teprve uvažuje a hledá tu správnou formu cvičení. Jóga je vhodná alternativa jak pro úplné začátečníky, tak i pro pokročilé.

Poznání jógy

Již v dávném období indické kultury můžeme nalézt několik dochovaných záznamů o tamních ¨Yoga Guru¨ mistrech, kteří uplatňovali své tradiční metody učení a hlubokomyslné seance k léčení duší a rozvíjení spirituality, které úzce napodobovaly cvičení jógy, kterou praktikujeme dnes.

Jóga je také velmi vhodným cvičením pro všechny věkové kategorie a pohlaví, ačkoliv v dávných dobách byla jóga natolik spjata s náboženstvím, že ji mohli cvičit pouze mužští asketové. Po uplynulá staletí, ale došlo k její emancipaci a dnes je jóga vnímána především jako populární ženský sport či jako posvátné umění rozvíjející lidské tělo a mysl.

Každá hodina či lekce jógy je založena na individuálním přístupu a náladě člověka. Samotná náročnost cvičení má poměrně rostoucí tendenci s vysokou pravděpodobností, že ten, kdo začne cvičit jógu se od ní jen těžko odvrátí. Pojetí jógy se může lišit i podle daného učitele uplatňující své metody a zvyky.

Zaručeně lze ale potvrdit, že jóga je pro některé velmi návyková a neodmyslitelná součást života. Její filosofické učení a praktikování setrvává a pomalu nabírá na své intenzitě. Vývoj jógy lze datovat až do dob 5000 let př.n.l. Hlavní filosofie je jednoduchá – naše mysl, tělo a duch tvořící jeden celek, který nemůže být oddělen.

Probuďte své tělo i mysl a zavítejte do tropického ráje směrem na jihovýchodní pobřeží ostrova, kde se nachází nejkrásnější pláže Srí Lanky a nejznámější Yoga centra a Yoga studia. Veškerá klidová a dechová cvičení zde probíhají většinou ve skupinách nebo individuálně dle domluvy se zkušenými trenéry, kteří aplikují během cvičení mimojiné různorodé formy meditace. Veškeré cvičební techniky jsou zaměřeny především za účelem poznání svého vlastního těla a jeho fungování, dále rozproudění metabolismu a umění praktikovat správný postoj a jiné pozice.

TIP: Vydejte se na poznávací zájezd na Srí Lanku s lekcemi jógy se zkušenou českou lektorkou žijící přímo na Srí Lance. Jóga na ostrově Srí Lanka s Lenkou Cvikovou na 12 dní pořídíte už od 42 400 Kč.

Jóga & Surfování

Skvělý tip jak si svoji dovolenou na Srí Lance ještě více zpříjemnit lze také díky kombinaci jógy a surfingu. Pod dohledem zkušených lektorů a fyzioterapeutů se snadno a rychle naučíte jak správně a efektivně cvičit jógu či jak si udržet správný postoj ve vlnách oceánu během surfování.

Několik intenzivních programů se širokou škálou individuálních tréninků nabízí např. tým Playgroundtravel Sri Lanka spolupracující se značkou ROXY, jejichž konceptem jsou profesionální Yoga tréninky včetně doplňkových služeb jako jsou rehabilitace, ayurvédské masáže a treatmenty anebo lekce profesionálního surfování v okolí známých plážích Mirissa a Madiha beach.

Aktivní dovolená pro každého

Obecně lze říci že jóga je ideální pohybovou aktivitou, která zamezuje různým typům bolesti a předchází mnoha zdravotním potížím, jako jsou např.: nesprávné držení těla, opakované skřípnutí nervu, bolesti krční páteře a žeber, blokace zad, svalová dysbalance či opakované bolesti svalů a kloubů.

Zmáčkněte ´tlačítko restart´ a naberte novou sílu do dalších všedních pracovních dnů!Zavítejte na exotický ostrov Srí Lanka a užijte si aktivní dovolenou na Srí Lance v tropickém prostředí, díky kterému poznáte novou kulturu, proniknete do tajů ayurvédy, odpočinete si a načerpáte novou energii!

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

15.05.2019 - 20:30

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám