Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Co je Áyurvéda?

ayurveda beauty

Proč Áyurvéda?

Dle Áyurvédy je zdraví dynamická rovnováha těla, mysli a ducha s universem. V překladu znamená Áyurvéda “věda o životě”.

Áyurvédský holisticky systém se věnuje původu nemoci a prevenci nemoci. Dle Áyurvédy je původ nemoci vždy psychosomatický. Proto především blahotvorně působí na uklidněni stresu a odstranění nervových poruch.

Co je Áyurvédská masáž?

IMG_2459

Masáž, která stimuluje tzv. Marma body. Spoje mezi myslí a tělem, analogický s tlakovými body akupunktury.

Marma body jsou body, skrz které proudí vitální, životni energie. Marma body jsou místa na těle, kde se potkávají svaly, žíly, tepny, šlachy, kosti a klouby. Jsou to akupunkturní body stimulované prsty tak, aby uvolnily vitální energii a obnovily energeticky proud.

Proto Ájurvédská masáž dokáže nabít člověka novou životní energií.

masaze1

K čemu konkrétně Áyurvédská masáž napomáhá?

Ajurvédská masáž je součástí programu detoxikace a omlazení, přičemž je tělo intenzivně masírováno s využitím teplého oleje a bylinek.

Napomáhá léčení artritidy, chronických bolestí, poruch zažívání, vysokého a nízkého krevního tlaku, poruch nervového systému, bolestí hlavy a migrény, imunitním dysfunkcím, ischias, úzkostí a depresí, nízké energii a únavy.

Ayurveda Beauty doporučujeme masáž “třetího oka” tzv. Shirodhara

masaze

Je to velmi účinná terapie pro léčbu mnoha nemocí spojených s hlavou, krkem, očima, ušima a nervovým systémem. Po krátké masáži celého těla, následuje masáž tzv.” třetího oka”: pramínek teplého léčivého oleje pomalu stéká z nádoby, zavěšené nad hlavou masírovaného, na čelo v místě tzv. “třetího oka”, přičemž dochází k blahodárnému uvolnění mysli a celkové relaxaci. Tato terapie je velice účinná při léčbě poruch spánku, bolestech hlavy, při únavě způsobené mentálním vypětím nebo poruchách nervového systému. Je velice oblíbená pro svoje vysoce relaxační a uvolňující účinky.

Výběr ostatních Áyurvédských procedur které nabízí salon najdete na: www.ayurvedabeauty.cz

IMG_2426

Ayurveda Beauty odborníci

Sathyajith Walawe Appugamage – Sathy

Sathy je profesionální ayurvédský terapeut ze Srí Lanky. Studoval ayurvédu a její tradiční masážní techniky u indického profesora T. K. Ashoka z Government Ayurveda College Tri Vendram, Kerala. V roce 2009 Sathy přijal pozvání k pracovnímu pobytu v České republice a od té doby zde žije a působí jako odborný masér. Klienti oceňují nejen Sathyho vysoce profesionální práci a jeho talent, ale I jeho character a charisma.

Patrik Hauser

Odborník na ájurvédské masáže, luxusní relaxační masáže, švédské i sportovní masáže, těhotenské masáže, masáže pomocí trigger bodů pro uvolňování aktivačních bodů ve svalech, aromaterapie, hloubkové masáže technikou deep tissue.

Profesní zkušenost:

Spa Terapeut & Treatment Supervisor, Verdura Golf & Spa Resort, Rocco Forte, Sicily, Spa Terapeut & Treatment Supervisor Mandarin Oriental Prague

Spa Terapeut – Feline Day Spa, NYC, NY, USA

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

05.03.2016 - 22:58

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám