Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

HOT jóga v COLD počasí? Každopádně

Mrazy pomalu povolují, ovšem do jara je ještě hodně, hodně daleko. Meteorologové seriózní i bulvární doporučují nevycházet a šetřit se. V mrazu se špatně prokrvují periferie, suchý vzduch se hůře dýchá, při prochladnutí můžete nejen snáz chytit nemoci dýchacích cest, ale také močového ústrojí. Jak jde s mrazem dohromady jóga?

Dobře.

Začít se otužovat, když je venku pod nulou, je už trochu pozdě. Fyzicky aktivní lidé mají ale obecně lepší imunitu ‒ a začít s jógou se dá například teď hned. Postupné zahřátí při cvičení rozproudí krev i celkově organismus: to, že se vám například spouští rýma, je skvělé, protože se zvlhčují sliznice a odplavují se bacily!

Horká jóga v zimě, není to moc?

V hot jógovém sále se musíme připravit až na 40 stupňů. Není to moc? Může být. Pokračovat nebo dokonce začínat s HOT jógou v zimě je jen pro fyzicky zdatnější nebo jógově pokročilé. Nicméně pokud jste jinak celkem aktivní, jen se bojíte horka a přechodu z mrazu do čtyřicítek a zase zpět, přečtěte si článek o Eskymácích na hot jin józe.

Opatrně s klouby

V zimě máme tendenci se různě choulit do sebe a tuhnout. Týká se to kloubů, vazů, svalů i fascií. HOT jóga může ztuhlá místa krásně uvolnit, riskujeme ale, že si z nadšení něco natáhneme či přetížíme. Dbejte výzev svého těla, nechoďte přes bolest a nezapomeňte, že pomůcky na jógu jsou od slova pomáhat.

V Praze doporučujeme na HOT jógu Yogacentrum Holešovice ‒ HOT jóga se zde cvičí už od roku 2011.

Extra tip proti bacilům

Spláchněte viry slanou vodou. Prastará technika pomocí nosní konvičky néti čistí dutiny a umožňuje volný průchod práně: prána přichází především skrz dech a musí mít volnou cestu!

Příště už si snad budeme moci povědět něco o jarní jógové očistě 🙂

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

02.03.2018 - 11:21

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám