Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Festival Evolution: Přijďte si v září užít víkend zdravého životního stylu

Říká se, že jóga je dobrá na všechno a že jakmile s ní jednou začnete, zlepší se i váš životní styl. Ať už patříte k vyznavačům jógy nebo s ní teprve začínáte a zajímáte se o zdravý životní styl, neměli byste třetí zářijový víkend chybět na Festivalu Evolution. Ten se bude konat o víkendu 21. – 22. září na Výstavišti v Praze Holešovicích. 

Festival pro všechny, kteří to vidí #ProsteJinak, jak zní podtitul této podzimní akce, nabízí pět vzájemně propojených oblastí – Bio Styl, Eco World, Zdraví, Osobní rozvoj a Alternativu. Ty se různě prolínají, doplňují a tvoří tak jedinečný celek, který potěší všechny, kterým záleží nejen na kvalitě svého života, ale přemýšlejí globálně. Hlavními tématy bude zdraví, a to nejen to fyzické, ale i duševní. Kromě nákupů, kterých si zde můžete užít dosyta, protože se zde představí více než 250 vystavovatelů, doporučujeme nevynechat ani programovou část. Tu tvoří okolo 120 účinkujících z řad lékařů, psychologů, koučů, lektorů nebo „praktiků“ či umělců, kteří se během víkendu vystřídají na pěti pódiích.

Součástí festivalového dění budou také otevřené lekce cvičení, které mají návštěvníci zdarma. Kromě taiči nebo meditace nemohou chybět ani hodiny jógy. O té se ví, že má celou řadu pozitivních účinků na naše tělo i mysl. Díky pravidelnému cvičení posílíte nejen své tělo, ale také se naučíte na mnoho věcí dívat s nadhledem. Velkou roli při cvičení jógy hraje práce s dechem, díky které se naučíte bojovat například s nespavostí nebo stresem.

Pro tyto volné lekce cvičení  bude po celé dva vyhrazen jeden sál, který mohou navštívit všichni bez ohledu na věk, váhu nebo zkušenosti. Lekce jsou uzpůsobené pro návštěvníky, takže není potřeba si s sebou nosit žádné pomůcky.

Zároveň doporučujeme nevynechat sekci věnovanou osobnímu rozvoji a alternativě. Nejen, že si odtud můžete odnést mnoho praktických rad, které využijete v pracovní oblasti, ale zároveň si tady můžete nechat uvolnit energetické bloky. Novinkou na festivalu bude i tzv. dotekoterpaie neboli léčba pomocí tlaku a doteků.

Nabídka nejen pro vegetariány a vegany 

Pokud přemýšlíte nad kvalitou jídla, budete na Festivalu Evolution ve svém živlu. Těšit se můžete na nejširší výběr certifikovaných potravin v bio segmentu, raw potravin, fair trade výrobků i konopných specialit. Mezi vystavovateli budou i specialisté na veganskou, vegetariánskou nebo bezlepkovou stravu, producenti zdravých potravin, rodinné firmy a farmy. Pokud nevíte, jak chutnají „mladý kokos”, superpotraviny, nebo syrová strava, zde je nejen poznáte, ale i ochutnáte a zjistíte, jak na jejich přípravu, uchovávání i spotřebu.

Dozvíte se také, jak můžete díky jídlu zlepšit svůj zdravotní stav nebo jak se liší obsah prospěšných a škodlivých látek v živočišných a rostlinných potravinách. Až vám vyhládne, rozhodně zavítejte potěšit své chuťové buňky do food zóny.

Na festivalu najdete rovněž širokou nabídku ekologické drogerie, přírodních materiálů nebo tipy na recyklování nejen odpadu, ale i domácího vybavení, seznámíte se se širokou nabídkou eko pomůcek i „zlepšováků“ pro domácnost, které ušetří nejen vaše zdraví a okolní přírodu, ale i vaši kapsu.

Chybět nebudou ani programy pro děti včetně hlídacího koutku. Více informací o festivalu najdete na www.festivalevolution.cz.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

05.09.2019 - 06:26

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám