Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Dileep Kumar bude při své letošní návštěvě v salónu Ayurveda Beauty přijímat i dětské pacienty.

kumar

Dileep Kumar bude při své letošní návštěvě v salónu Ayurveda Beauty přijímat i dětské pacienty.

Po úspěšné loňské návštěvě se doktor Dileep Kumar vrací zpátky do pražského salónu Ayurveda Beauty, kde bude celý týden od 19. do 25. června, 2017 poskytovat osobní konzultace a následně provádět ájurvédské procedury ke zlepšení zdravotní kondice. V předchodzím článku jsme se podrobněji věnovali tomu, jak taková konzultace probíhá a v čem Vám může doktor Dileep Kumar pomoci.

Stále častěji se setkáváme se zdravotními problémy dětí, pro které nemá západní medicína jiné řešení než farmaceutika, a tak nás zajímalo, jestli a jak může doktor Dileep Kumar pomoci našim dětem ke zdravému životu.

Vycházíme z toho, že v Indii je ájurvéda předávaná z generace na generaci a je to zdravotní systém, jež je aplikován i na léčbu dětských onemocnění.
Stejně jako pan doktor věříme, že zdravému životnímu stylu se děti učí od svých rodičů. A právě tady vyvstává v evropských zemích častý problém. Na rozdíl od indických vesnic, kde se lidé stravují přirozeně zdravě, jsou evropské městské i vesnické děti často v nevýhodě. Základem indického jídelníčku je zelenina a rýže. Ve velkoměstech a bohužel i na menších městech je to v Evropě často spíše naopak.

Děti konzumují velké množství rychlých jídel, ohřátých polotovarů a sladkostí. Rodinné tradice se ztrácejí v denním shonu a celá rodina se jen výjimečně sejde u stolu k obědu či večeři. Podle pana doktora je tato tendence patrná i v Indii, kde rodinnou tradici ctí už sotva padesát procent populace. V tomto směru je vliv západu bohužel spíše na škodu.

Pokud Vaše děti trpí alergiemi, nebo mají problémy se zažíváním a často trpí na vysoké teploty, mohla by jim konzultace u doktora Dileepa Kumara prospět. V Indii se děti ájurvédou léčí od narození. Je to v podstatě prevence, která pak vede k trvalému zdraví, a tak bychom se na medicínu měli dívat i u nás. Spíše než léčit důsledky bychom měli stopovat příznaky a podívat se na zdravotní stav od základu. Proto je i u dětí vhodná ájurvédská diagnostika, která může odhalit příčiny a následně pak dojít k řešení situace bez použití farmaceutik. V průběhu týdne, kdy bude doktor Dileep hostovat v salónu Ayurveda Beauty, je možné objednat i malé pacienty. Samozřejmě v doprovodu rodičů a případně překladatele.

Ájurvéda je založená na individuálním přístupu k pacientům, nicméně zeptali jsme se pana doktora, jaký recept by doporučil na lehké a zdravé letní jídlo pro celou rodinu a jeho odpověď je ovesná kaše a fazole. Rozehrajte svou fantazii, vezměte si k ruce koření a byliny a zkuste připravit lahodnou večeři pro celou rodinu. Doporučujeme ovesné vločky dlouze povařit a fazole před vařením namočit.

Vzhledem k omezené kapacitě i časovým možnostem doporučujeme včasnou rezervaci. Konzultace trvá 60 minut a následné terapie pak vyžadují další návštěvu. Pro více informací a rezervace se prosím obraťte na majitelku salónu Ayurveda Beauty, paní Tanju Kovač, na mailu tanja.kovac@ayurvedabeauty.cz

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

13.06.2017 - 19:51

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám