Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Akademie léčivé výživy: Zdraví lidé tvoří zdravou společnost

stolovani

Ideál zdravé společnosti se táhne jako červená nit celou historií lidstva. Existuje celá řada přístupů ke zdraví společnosti a lidí v ní, z nichž některé jsou umírněnější, jiné extrémnější, některé zohledňují jen fyzickou stránku a jiné usilují o zahrnutí všech aspektů života, některé se dávno překonaly a z jiných se můžeme učit dodnes.

My v Akademii léčivé výživy jsme si za výchozí bod našich snah o zlepšení zdraví společnosti prostřednictvím péče o zdraví každého člověka zvolili stravu. Vzdělání lidí v oblasti stravování se v ALV věnujeme proto, že věříme v důležitost výživy pro fyzické a psychické zdraví člověka. Téměř denně se setkáváme s lidmi, kteří vůbec nevědí, co je vlastně zdravé a co mají jíst. V té záplavě protichůdných informací se nedokážou zorientovat. Často navíc nechápou, jak to, že jednomu něco funguje a druhému ne.

Toto je komerční sdělení. YogaPoint.cz není jeho autorem a neodpovídá za jeho obsah.

Proto jsme sestavili dvouletý, kvalitními informacemi nabitý a na individualitu zaměřený studijní program, který zahrnuje vše, co považujeme za dobré. Východní i západní, tradiční i současné, teoretické i praktické, vše na jednom místě.

Domníváme se, že každý člověk může ovlivnit své vlastní zdraví, zdraví svých nejbližších i zdraví celé společnosti, pokud se rozumně zaměří na to, co jí. Dobře fungující trávení nám umožní lépe využívat živiny získané z potravy a produkovat dostatek zdravé krve nezbytné pro zdraví našich orgánů. Zdravé orgány dobře vyživí náš nervový systém a mozek, bude se nám lépe přemýšlet a dokážeme také jasněji vnímat své okolí. Budeme schopni dobře vyhodnocovat různé životní situace, odpovídajícím způsobem na ně reagovat a správně se chovat sami k sobě i okolnímu světu.

Zdravě myslící člověk se zasazuje o udržování zdravého, čistého a bezpečného životního prostředí. Chová se a jedná tak, aby přispěl k rozvoji zdravé společnosti, která klade důraz i na duchovní přesah svých činů. Duchovně naladěný člověk respektuje síly, které ho převyšují a zároveň ovlivňují a poznává jejich působení ve všem, tedy i v tom, co jí. Proto se dobře stará o kvalitu potravin i svého stravování a tím se kruh uzavírá.

Kromě uceleného dvouletého studijního programu otevíráme v ALV i jednotlivé semináře a přednášky z oblasti zdravé a léčivé výživy pro veřejnost a nově nyní začínáme připravovat také on-line kurzy zaměřené na to, které suroviny a v jaké úpravě (včetně receptů) jíst při konkrétních zdravotních obtížích přímo souvisejících se stravou, jako např. alergie na lepek, laktózu, záněty střeva, zácpa, disfunkce štítné žlázy apod.

Právě nyní se můžete zapojit do hlasování o nejčastější zdravotní problém spojený se stravováním. Pomůžete nám tak určit, na kterou oblast se máme zaměřit prioritně, a pro vás následně vzejde účinný nástroj pro zlepšení zdravotního stavu.

Najděte si s Akademií léčivé výživy svou cestu k zářivému zdraví!

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

19.10.2015 - 15:10

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám