Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Mistrovství republiky v józe

Jóga je cesta ke sjednocení s tím nejlepším v každém člověku. Největšími jógíny jsou tedy ti, kdo na této cestě ušli největší kus cesty.

Odbornou porotu soutěže Mistrovství republiky v józe tvořila jasnovidka Růženka, protože viděla každému až do žaludku. Jako jediná byla schopna určit, jakou vzdálenost ke svému lepšímu já překonali soutěžící v určený den. Nebudu vás napínat, zde jsou výsledky.

 

3. místo: Jiří Probudil

Pan Probudil nechtěl ráno vstávat. Život ho nějak zmáhal. Nakonec přece jen vylezl z postele. Den před tím v jejich domově důchodců probíhala lekce jógy. Pana Probudila napadlo, že by mohl použít k rannímu rozhýbání cviky, které se tam naučil. Zaujal polohu kočky na všech čtyřech. Připadal si jako idiot. Přemohl pocit trapnosti a počal rozhýbávat svoji vrzající a praskající páteř. A ejhle! Jde to!

 

2. místo: Helena Zmoklá

Paní Zmoklá pracuje v supermarketu. Po skončení směny mívá hlavu jako včelín. Tentokrát cestou domů ještě ke všemu zmokla. Odhadovala, že se zplihlým účesem vypadá jako vysprchovaný kokršpaněl. Doma našla syna s nepřítomným výrazem a sluchátky na uších hleděl do prázdna. Manžel nehleděl do prázdna, ale na obrazovku. Tam se statní chasníci mlátili hokejkami. I zalezla pani Zmoklá do ložnice začala relaxovat. Po půlhodinové relaxaci u ní došlo k velikému smíření se světem i se sebou. Pak odešla žehlit. V duchu se sama sebe zeptala, jestli náhodou nedělá karmajógu. Tuto myšlenku ale rychle zapudila a plně se soustředila na žehlení. Karma sem karma tam, žehlení vyžaduje plnou pozornost.

 

1. místo: Jana Poodkrylová

Paní Poodkrylová se probudila si ve tři v noci. Nechtělo se jí spát. I posadila se na postel a začala si opakovat oblíbenou mantru vážící se ke Ganéšovi, ochránci všech lidí. Po nějaké době pocítila proud lásky, který vycházel kdoví odkud. Tato láska neměla důvod ani adresáta. Snášela se na svět. V tom se podobala se měsíčnímu světlu za oknem.

 

Závěrečný ceremoniál a co bylo dále

Závěrečný ceremoniál se nepodařil. V den, kdy se měly slavnostně vyhlásit výsledky, jel pan Probudil se svojí láskou z domova důchodců na Karlštejn. Paní Zmoklá měla službu v supermarketu. A paní Poodkrylová? Ta smazala pozvánku jako spam. Není divu, týž den jí totiž přišlo e-mailem oznámení, že vyhrála v australské loterii a že jí firma Western Union chce věnovat 50 000 dolarů.

Předseda organizačního výboru se obrátil na jasnovidku Růženku, zda by měli organizovat ještě další ročník.

Růženka mu odpověděla: „Ale chlapče, běž si, , raději zacvičit!”

http://www.youtube.com/watch?v=e-DrIH4zNYk

http://www.youtube.com/watch?v=XX5UrQm_8xA

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

18.05.2010 - 13:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám