Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

I když slunce nesvítí

Je zataženo, mírně fouká vítr a voda má sametovou barvu… hraje hned několika odstíny modré a zelené… Lidí je pomálu. Vesměs místní, kteří ví, že zatažený nebe ani v říjnu nic neznamená a že to rozhodně není důvod nejít nasát trochu plážové energie. Jsem tohle mezi nima. Z postele mě vytáhlo slunce a touha pozdravit se s mořem dřív, než odpoledne. Slunce se sice za tu chvíli, než jsem se přiblížila k vodě, schovalo za mraky, ale na chuti „café con leche“ a posledním croissantu, který na mě v kavárně u pláže čekal, to rozhodně neubralo.

Náhodou (?) si během chvíle k vedlejšímu stolku přisedla jedna dáma, co vede v „naší vesnici“ moc pěkné bistro spolu s obchodem plným kouzelných věciček domů a oblečením vybíraným s citem v Paříži i New Yorku, jak se jednou sama svěřila. Objednala si také cafe con leche. Ostatně, všichni, kteří v té kavárně v tom okamžiku seděli, neměli na stolcích nic jiného, než bílé šálky s různými variantami povzbudivého nápoje. Tedy až na skupinku starších místních „kapitánů“, kteří snídani nezapíjeli kávou, ale červeným vínem, a to bylo teprve něco kolem půl desáté! Obě s hlavou automaticky otočenou ve směru moře, jsme začaly debatovat o záludnosti oněch mraků, co tak rychle připluly po obloze odnikud a o pár stupňů tak ubraly na teplotě. Což je tady v říjnu už docela znát.

I když slunce nesvítí

Když už mi na dně hrníčku zbyla jen trocha kávové pěny, poprosila jsem o účet a loučila se s paní s tím, že se jdu vykoupat.

„V tomhle?“, mrkla směrem k nabubřelé obloze.

Usmála jsem se a říkám: „My tady možná máme trochu zataženo a voda by opravdu mohla být teplejší, ale u nás doma není ani teplo a už vůbec ne moře. Takže to za to rozhodně stojí, užít si to, dokud to jde.“

Paní souhlasně pokývala hlavou a já jsem si jen dodala odvahu. Když jsem se pak za chvilku převlékla do plavek, bez otužování jsem rovnou vběhla do vln a užívala si ten pocit za všechny, kdo tuhle možnost momentálně nemají. A i když moře je možná ještě s pár stupňů studenější než vzduch při zatažené obloze, tentokrát mi opravdu nebyla zima.

Krásný týden plný malých nebo velkých skutků, které za to rozhodně stojí!

Katy

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

11.10.2012 - 21:23

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám