Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Recept – veganská pohanková sekaná

veganska_sekana

Ať už jste vegan, nebo chcete jen odlehčit svůj jídelníček a dopřát si něco zdravého, vyzkoušejte tuto sekanou z pohanky. Není v ní maso, vejce ani mouka a přesto je dokonalá!

Ingredience:

  • Hrnek pohanky
  • Cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce lněného semínka
  • Majoránka
  • Pepř
  • Sůl

Postup:

Nejprve si dáme vařit pohanku. Vodu nalijte jen asi centimetr nad úroveň pohanky, aby se do ní celá vsákla. Dejte s poklicí vařit zhruba na 3 – 5 minut, potom pohanku stáhněte z plotny a nechte ji alespoň 20 minut dojít. Mezitím si na troše oleje osmažíme cibuli a česnek. Tu smíchejte s uvařenou pohankou. Teď přichází čas na lněné semínko.

Doporučuji dát ho už den předtím namočit do vody, aby se z něho vytvořila jakási gelová hmota. Ta nám bude plnit funkci vejce – směs pěkně spojí dohromady. Aby měla ale směs ideální konzistenci, vše ještě rozmixujte. Pak teprve začneme dochucovat – osolíme, opepříme a přidáme pořádnou dávku majoránky. Pokud se vám pořád bude zdát směs málo “kompaktní”, klidně ještě lehce zakápněte olivovým olejem.

Sekanou jsem zkoušela péct ve formě na biskupský chlebíček, ale nejvíce se mi osvědčilo ji úplně obyčejně vytvarovat do šišky a položit na plech na pečící papír. Aby měla sekaná křupavou kůrku, ještě potřete olivovým olejem. Pečte na 180°C zhruba 45 minut.

Já si jí dala tak, jak jsem mívala sekanou nejradši – s bramborem a hořčicí. Výborná je ale také s bramborovým knedlíkem a zelím.

Dobrou chuť!

Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=Db2VVZbqkPI&t=5s

 

Komentáře (0)
Rozálie Eliášová

Svou první lekci jógy jsem absolvovala v 16 letech a rozhodně to nebyla láska na první pohled. Brzy jsem ale začala tušit, že by jóga mohla do mého života přinést něco, co nutně potřebuji.
Po pár letech jsem se stala její instruktorkou a tím jsem konečně objevila to, co mě skutečně baví. Nyní předcvičuji jógu, natáčím videa s online lekcemi, píšu blog a jsem spokojená.
Díky józe.

07.06.2017 - 18:17

Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám