Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Vánoce přicházejí!

vanoce_prichazeji

Do Vánoc zbývá 15 dní. Do Vánoc zbývá 7 dní. Do Vánoc zbývají 3 dny. Vánoce jsou za námi! Vánoční odpočet na nás číhá z každého časopisu nebo televizní stanice. Stejně tak i recepty na cukroví na “poslední chvíli”, rady na bleskový vánoční úklid anebo finální tipy na neotřelé dárky. Málokde se ale píše o tom, jak si vánoční svátky opravdu užít.

Vážně je potřeba péct 10 druhů cukroví, vycídit celý domov a nakoupit hory dárků, aby všichni byli uspokojeni? Ačkoli většina české populace není nábožná, a proto vlastně není důvod Vánoce slavit, i přesto má spoustu lidí četná očekávání na to, jak by se tahle sváteční doba měla vyvíjet. Jak je tomu ale už tak, očekávání vedou k určitému tlaku na to, aby byla naplněna, a takový lehký stres může vézt ke spoustě dalším událostem.

Ráda sama sobě připomínám, že Vánoce jsou především o pohodově a příjemně stráveném čase s lidmi, kterých si ve svém životě vážím a mám je moc ráda. Cukroví k naší společné pohodě nijak nepřispěje (mouka a cukr stejně většinou nejsou dobrý nápad), stejně jako ani čistota doma. A dárky? Pár si jich předáme, ale rozhodně to není vyvrcholením večera. Na Ježíška už nevěříme, a tak se snažíme dávat smysluplné dárky, které přinesou radost a užitek.

Až se ale budete, stejně jako já, vydávat do přeplněných obchodů, vzpomeňte si, že nejdůležitější je zůstat v klidu a udržet si především vlastní pohodu. A jaký je na tohle recept? Úplně jednoduchý – hluboký nádech přes nos až dolů do břicha a hluboký výdech z břicha a z nosu zase ven. Klidně se někam na chvilku schovejte, zavřete oči a krásně se prodýchejte. Uvidíte, že se hned budete cítit líp. Doporučuji praktikovat i po zbytek roku.

 

Šťastné a veselé!

 

 

Komentáře (0)
Zuzana Martáková

Praktikuje jógu již pár let a vyzkoušela spoustu druhů, nejčastěji se ale drží power jógy, která vždy krásně uvolní a zklidní. Hot jóga i aero jsou ale v těsném závěsu. Otevřená mysl, otevřené tělo, otevřené srdce :)

13.12.2014 - 13:53

Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám