Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Těhotenství v praxi

 

000_0377

Spousta věcí přišla trochu nečekaně. Žádné předešlé varování. Přestože se tělo i okolí 9 měsíců připravovalo, byla jsem z toho jurodivá.  Stejně jako většina prvorodiček. Chodila jsem na předporodní přípravu, chodila jsem na jógu před porodem, spoustu věcí mi však utajili. Tak jsem se o to všechno začala zajímat. Mému staršímu synovi je 8 let. A tedy 8 let se již věnuji těhotným ženám. Snažím se jim beze studu říci, co je asi čeká.  Říkám vše, co bych před 8 lety bývala uvítala, kdybych věděla i já.

Každá z nás prožívá těhotenství jinak. Pro každou z nás je to však období změn. Zpočátku cítíme obrovské štěstí. Konečně to vyšlo. Budete mít Vaše vytoužené miminko! Mění se tělo, mění se vnímání, mění se vztahy, mění se zájmy, mění se chutě, mění se přijímání sebe sama. Je to dlouhých 9 měsíců, které utečou tak rychle. Stále je na všechno dost času a najednou je miminko na světě. Obavy, strachy, natěšení, hormony, strašná mela v těle. Navíc ne každý Vám rozumí. No, když Vy sama si nerozumíte, jak Vám může někdo rozumět, že 🙂 . A tak začínáte hledat. Pátráte po informacích, ženách s podobnými otázkami, pak dokonce i po odpovědích. Když naleznete, vzniká spousta dalších otázek a Vy šílíte dál. Pojďme šílet společně 😀 .“

Takto začíná Těhotenství v praxi. Elektronická příručka pro všechny nastávající maminky, které už pochopily, že je porod prostě nemine. Poradí, na co se během těhotenství zaměřit, jak na novou životní etapu připravit nejen sebe, ale i okolí. Jsou v ní ucelené rady a tipy, které vycházejí zejména z praxe mé i mého okolí.

ebook1

Rozhodla jsem se ji napsat po mnoha letech, kdy se těhotným maminkám věnuji a hlavně po tom, co jsem nabyla dvě důležité zkušenosti. Takže na začátek:

Mám dva syny. Každý porod byl jiný, každý chlapeček je jiný, oba je miluji.  Vzhledem k tomu, že se 17 let věnuji józe a z toho 8 let józe pro těhotné, měla jsem možnost poznat spoustu těhotných žen. Tyto ženy mě přesvědčily, že to má smysl. Má smysl pomoci jim zbavit se strachu z porodu a hlavně připravit se na něj tak, aby si ho dokonce užily. Odměnou mi pak jsou jejich zprávy, které vyjadřují vděk za rady, které dostaly a radost z jejich milovaného miminka.

/

Přiznám se, že nejsem žádná alternativní osoba tak jak je alternativní osoba v současnosti chápána….myšleno  porod doma, eko-pleny, eko – všechno, bio-všechno.  Jsem celkem průměrná matka se všemi klady a zápory, které průměrné matky mívají. Většina věcí dopadla úplně jinak, než jsem o nich kdy smýšlela.  Děti jsou jiné, než jsme „plánovali“. Avšak přísahám, že kdyby mi někdo před prvním porodem před osmi lety řekl, jak to asi bude vypadat a že se mám hlavně uklidnit, dýchat a všechno tam dole uvolnit, tak to mohlo být všechno jinak. A to jsem obcházela různé jógy a cvičení pro těhotné. Bohužel jsem neobjevila žádnou, pro kterou bych se nadchla. A díky tomu vděčím tomu, že se jí teď věnuji a také ji miluji.

Nejprve jsem vedla skupinové a individuální lekce gravidjógy. Potom jsem přidala i semináře přípravy na porod. V současnosti se také věnuji psaní elektronických knih o těhotenství, porodu a období po porodu. K tomu nabízím on-line lekce jógových cvičení pro maminky s bříškem i pro ty, které jsou již se svým miminkem doma.

bonus-e-book

Ne každá žena má totiž možnost pravidelně docházet někam do studia. Ne každé mamince se chce pravidelně docházet někam do studia. Každá maminka však obvykle touží udělat něco pro sebe a miminko v bříšku a velice často je pro ni právě v tuto chvíli setkání s jógou to „poprvé“ a ještě častěji pak už s mamkou zůstává jóga navždy. A to je na tom to zázračné, úžasné, obohacující a pro naši společnost, tolik potřebnou uzdravení, myslím si i prospěšné.

Hýčkejte se, milé maminky, užívejte si to a buďte svému děťátku tím nejcitlivějším průvodcem na tomto světě.

 

Komentáře (0)
Karolína Chudobová

Jóga se mi dostala pod kůži. Poznaly jsme se zhruba před 17 lety. Zpočátku pozvolna, nenápadně, potom byl náš vztah pár let velice dynamický, v současnosti jsme se ustálily a je nám spolu dobře. Jdeme spolu ruku v ruce. Jedna druhou nesoudíme, nikomu nás nenutíme a jen tak si pospolu žijeme.
Pochopila jsem, že jógové cvičení je jen začátek. Někdo na začátku skončí, někdo jde dál. Od dynamického cvičení jsem se dostala k tomu jemnějšímu, kdy teprve začínám vnímat a trochu chápat své tělo. To se mi na oplátku zklidnilo a pomáhá mi ve stresových chvílích, které se snažím eliminovat, jak můžu.
Jsem přesvědčená, že mi jógové myšlení a cvičení pomohlo u porodu i po něm. Proto se věnuji také těhotným ženám a dětem. Cítím, že to má smysl. K tomu vytvářím originální oblečení pod značkou Tou-Jou. Vše tak samo vyplynulo a je to ono. Díky tomu všemu poznávám úžasné lidi, kteří se setkávají na různých jógových pobytech, které organizuji. Žasnu, jak se to všechno tak krásně vyvinulo a jsem za to neskonale vděčná.
Přeji každému, aby si našel to, co ho dostane do pohody!

27.02.2017 - 09:55

Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám