Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Zdraví díky odkyselení a vyloučení škodlivin

Co je to zdraví?

Ve skutečnosti je to v současné době převládajíc systém, který nám brání v tom, abychom se v plném zdraví, kráse a síle těla i ducha dožili 140 let. Namísto toho nám naděluje konzumní život, na počátku plný závislostí, později plný nemocí a na jeho nehezkém konci nám skýtá možnou sebevraždu, u níž bude už brzy asistovat lékař.

Nehezký není jen svět, který nás obklopuje, svět se svými kouřícími továrními komíny, páchnoucími výfuky, znečištěnými řekami, jezery a moři, padajícíi satelity a vybuchujícími jadernými reaktory. Nehezké je rovněž dívat se na většinu našich umírajících mužů a žen 50% jejich substance se na jejich blaženém konci skládá z usazenin. Kdysi nádherná Eva dnes vypadá, jako naplněný kontejner. Přitom by bylo všechno tak jednoduché. Kdyby se byla tolik nepřemáhala. Kdyby se byla zřekla konzumace kávy a masa, kdyby byla nekouřila a nejedla tolik sladkostí. Kdyby si byla ulevovala při nadýmání a kdyby se byla dokázala zbavovat stresu a zlosti, jakož i všech pochutin, které jí po celý život tak chutnaly.

Namísto toho měla jíst celý život potraviny s vysokým obsahem minerálních látek a vůbec se měla stravovat vegetariánsky. Měla žít v harmonii a pravidelně se zbavovat usazenin. Vůbec měla žít skromněji a disciplinovaněji a o své tělo měla pečovat zásaditými prostředky. Kdyby navíc bývala byla její strava bohatá na vitalizující látky a na minerály a nápoje, které celý život pila, jakbysmet, kdyby se jí po celý její život dostávalo čerstvého vzduchu, čisté vody a božího světla, bylo by jí dnes 140 let a těšila by se ze svého života až do jeho posledního dne.

(Ukázka z knihy Zdraví díky odkyselení a vyloučení škodlivin, Peter Jentshura, Josef Lohkämper)

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

12.02.2010 - 13:48

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám