Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

S přirozenou antikoncepcí pomůže minipočítač

Sondou přístroje žena během několika sekund změří teplotu v ústech, případně potvrdí menstruaci. Počítač zanalyzuje naměřené teploty a srovná je se vzorkem statisíců naprogramovaných teplotních křivek. Výsledkem je spolehlivá předpověď ovulace, plodných dnů a právě i dnů neplodných, ve kterých se mohou partneři přirozeně milovat bez dalších antikoncepčních prostředků. Správné určení plodných dnů se hodí i ženám, které naopak početí dítěte plánují.

Pokud žena pravidelně používá přístroj Lady-Comp, nemusí užívat hormonální antikoncepci ani zvažovat zdravotní rizika, které s užíváním hormonů souvisí. Antikoncepční metoda výpočtu neplodných dnů ale vyžaduje dobrou komunikaci mezi partnery o jejich intimním vztahu, zapojuje muže do plánování početí. Žena tak rozvíjí respekt ke svému tělu.

Tzv. pearlův index je nejběžnějším vyjádřením úspěšnosti antikoncepční metody. Metodu neplodných dnů s přístrojem Lady-Comp určili němečtí lékaři v klinické studii na 0,7 (Prof. MUDr. Günther Freundl, Düsseldorf, 1997). Tedy 7 nežádoucích otěhotnění na jeden rok a tisíc žen. Nejúspěšnější metody hormonální antikoncepce se pohybují mezi hodnotami 0,1 a 1.

Německý výrobce nabízí tři varianty: pro přirozenou antikoncepci Lady-Comp, jeho zjednodušenou variantu pearly a pro páry potýkající se s neplodností Baby-Comp.

Margit Slimáková, PhD.
NaturComp, distributor minipočítačů v ČR a SR
www.naturcomp.cz

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

02.03.2011 - 12:38

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám