Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Harmonická psychika je předpokladem zdraví

Disharmonie k níž dojde mezi některými patry naší psychiky, se vždy za určitý čas projeví na našem těle například v příznacích začínající nemoci.

Jestliže v některém ohledu nadměrně psychicky strádáme, například stresem, žalem, závistí, nenávistí, neopětovanou touhou, pocity zmaru či nenaplněnosti, depresí, nutkáním k agresivitě, úzkostí či strachem, pak nás vyšší patra naší psychiky právě tímto způsobem upozorňují, abychom příčinu našeho strádání odstranili, utlumili či vykompenzovali a to již v zájmu našeho nastávajícího děťátka, jelikož i ono je spojeno s našimi emocemi.

Pokud tak neučiníme, pak se náš psychické strádání promění za jistý čas zrcadlově v konkrétní strádání na úrovni fyzické nemoci.

A toto fyzické strádání už jen málo kdo z nás ignoruje, protože se vyjadřuje prostřednictvím nejméně nechtěném – nemocí, kterou pak musíme řešit. Ta nás posléze omezuje, blokuje, či ohrožuje, což pronikavě zhoršuje situaci našeho života a chování v době těhotenství.

Pokud i nadále nemocná projevy neřeší, riskuje, že se nemoc stane chronickou a její energetická úroveň tak začne ovlivňovat nenarozený plod. Je zde možnost i projevů nemoci značně důraznějších, nepříjemnějších či značně bolestivějších. Nemoc si totiž na sebe bere takovou podobu, jakou si vzala na sebe vaše podvědomá hlubinná psychika, ze které vše vychází.

Nemoci berme vždy jako konkrétní vyjádření či symboliku našich podvědomých prožitků, aktivit, či pasivit a to vše v době těhotenství, kdy jsme zodpovědní i za podvědomou složku ještě nenarozeného dítěte.

Nemoci se vyjevují také tehdy, pociťujeme-li naše ego v deficitu ve vlastní struktuře, či potlačujeme-li naše ego a pak se nám nedostává požadované odezvy našeho chování, jak jsme si tajně vysnili. Což je jógově vždy zavádějící.

Symbolika nemocí nám pak může poradit, co vyjadřuje konkrétní nemoc jako symbol. Symbol příznaku nemoci se zjeví vždy, ale my nejsme vždy schopni rozluštit, co po nás tato symbolika žádá.

Berme tedy nemoci – zjevení konkrétního symbolu jako důležitou zprostředkovatelskou informaci, s níž by se měl nemocný naučit zacházet, aby porozuměl sám sobě a skrze sebe svému dítěti.

Příklad: velmi často lidé trpí zácpou – pak je jasné, že ve své psychice zpomalujeme, zastavujeme, brzdíme proudění vesmírné energie. Pokud se proudění energie uvolní, odstraní se i zácpa. Je nutné si uvědomit co nepřijímáme, kde se zastavujeme, co nechceme urychlit a přijmout. Fyzický orgán neztratí svou předchozí bezchybnou funkčnost jen tak sám od sebe, ale musí dostat n psychické úrovni impuls a to přesný impuls, aby svoji funkčnost pozměnil, či ukončil.

Mnoho lidí se domnívá, že onemocní-li oni, či jejich děti, jedná se o náhodu. Nejsou ochotni luštit, odkud se berou jejich nemoci a co jim mají o nich samotných prozradit. Kde dělají chyby ve svém myšlení a životě a tak si přivolají svou nemoc, aby jim naznačila, že je čas změny.

Chronické porušování těchto příznaků nás dovede k trvalému oslabení imunitního sytému, poškození či zničení. Často se také jedná o přebíjení příznaků léky, které samotnou příčinu ani v nejmenším neodstranily.

Často můžeme vidět dítě stresované školou či neúspěchy ze školy či rodinnými rozpory onemocní velmi snadno chřipkou nebo angínou. Rychle nastupující nemoc vyvede dítě z dané situace, ale nahradí ji jinou, ovšem ne dobrou. Zdravotní obtíže obvykle během jdnoho týdne zmizí, efekty stresu odezní, nezmizela však příčina. Nemoc splnila svůj úkol, vymanila dítě z prostředí a situace, avšak pouze povrchně. Často není nákazou infekce, ale stres, který váš imunitní systém nezvládne odvrátit.

Nemoci vznikají jako důsledek neadekvátních emočních či myšlenkových postojů

Čínské přísloví říká: Nemoci dětí jsou jen nemocemi rodičů.

Milé budoucí maminky, nebuďte tak naivní, že svět je vytvořen z oparu náhod. Popřemýšlejte v zájmu zkvalitnění vlastního života, co znamená nemoc jako informační tok a změňte vždy začátek, nikoli až konec mechanickým nasazením léků.

Držím palečky, svět je jedna velká tajuplnost, která stojí za to být každým dnem dešifrovaná.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

01.09.2009 - 11:34

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám