Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Feng shui – cesta ke kosmické harmonii

Feng shui je starobylé čínské umění, které nám ukazuje jak dosáhnout harmonie v našem soukromém i pracovním životě. Učí nás jak dosáhnout zdraví, štěstí, lásky a bohatství. Pomáhá nám zvládat situace denního života v klidu a harmonii.

Skvělé je, že nemusíte pocházet z Číny ani mluvit čínsky, abyste mohli výhod tohoto umění využít pro sebe. Domy postavené podle pravidel Feng shui a byty zařízené podle tohoto systému nepůsobí dojmem orientální architektury, která zabloudila do Evropy. Vyzařuje z nich zvláštní harmonie a pohoda. Jsou to ty byty (obchody, kanceláře…) při jejichž návštěvě cítíte to nedefinovatelné „něco”, co ve vás vzbuzuje pocit harmonie a pohody.

Podle starých Číňanů je rozmístění předmětů v prostoru velmi důležité. Poloha domu nebo kanceláře, jeho architektura a umístění předmětů, kterými se obklopujeme ovlivňuje náš život.

Původ Feng shui nacházíme ve staré Čínské astronomii, v taoistické kosmologii a filozofii a v čínském textu I-TING. Je jednou z osmi součástí čínské medicíny. Účinnost a oprávněnost této metody potvrzuje jak její téměř sedmitisíciletá tradice, tak i to, že je používána nejznámějšími světovými firmami. Není žádným tajemstvím , že pravidla Feng shui jsou důsledně uplatňována například při stavbě většiny budov v Hong Kongu . Toto umění využívají mezinárodní firmy a velké koncerny, jakými jsou MaC Donald, Sony, Mitsubishi a další.

Stejně tak se principy Feng shui využívají při stavbách a vnitřním vybavení bytových a rodinných domů, v restauracích, obchodech, lékařských ordinacích i továrnách na celém světě.

A to je naprosto pochopitelné. Domy a místnosti žijí. Jsou to pole energie. A v jakém domě byste chtěli žít vy? Ve zdravém, nebo v nemocném? Nad odpovědí na takovouto otázku by jistě nikdo neváhal. Samozřejmě bychom všichni dali přednost prostředí, které nám prospívá. Použití umění Feng shui přináší do života klid, harmonii, prosperitu, lásku a dobré mezilidské vztahy.

Podle starobylé tradice Feng shui je základem pro fungování kosmu triáda Nebe, Země a toho, co je od sebe odděluje – a to je ztotožňováno s člověkem jako prostředníkem mezi Nebesy a Zemí. Také se dá říci: Nebe vytváří, Země zachovává a člověk vede k dokonalosti.

Tak nač ještě čekat?

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

22.11.2009 - 13:34

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám