Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Co dělám, když se mi nechce dělat nic

Jako od přírody líný a věčně unavený jedinec mám bohatou zkušenost s chvílemi, ve kterých si člověk přeje jediné – spát přibližně tisíc let. Naprostá většina mých dní potom vypadá tak, že s úlevou dorazím večer domů, sním něco nenáročného na přípravu, sednu si k počítači, a vstanu od něj, až když jsem naprosto vyčerpaná zíráním do obrazovky.

Protože se ale s tímto svým přístupem snažím ze všech sil bojovat a jsem si vědoma toho, kolik mnohem užitečnějších a pro sebe přínosnějších činností bych mohla dělat místo nicnedělání, rozhodla jsem se sepsat seznam věcí, které mi alespoň zčásti pomáhají na cestě ke zdravému životnímu stylu.

1. svěřit se někomu s tím, že si přeju něco dělat

pravděpodobně nic jiného mě totiž nepostrčí kupředu tolik jako sarkastické poznámky mých nejbližších. Když se se svými plány svěřím někomu dalšímu, nemusím přehlížet jen výčitky svého svědomí, ale i výčitky dalších lidí, a to je mnohem těžší.

2. prostě začít

zní to zvláštně, ale mnohdy je to ta nejjednodušší ze všech možností. Pokud mám pocit, že bych měla jít cvičit, nejlepší je o tom moc nepřemýšlet a prostě si lehnout na podložku. Ostatní se většinou dostaví samo.

3. prohlížet si inspirativní fotografie na internetu

někdy jsou fotky lidí, na kterých jsou vidět patřičné výsledky, tím jediným, co potřebuji, abych se zvedla z gauče. Mám pár oblíbených instagramových účtů, na které se neustále vracím (buď kvůli potřebné motivaci, nebo si poplakat).

4. donutit se vypnout veškerou elektroniku

když vypnu počítač a mobil a odložím je na místo, kde nejsou vidět, obvykle se cvičení či jakákoli forma pohybu ukáže jako jediná další možnost, jak trávit volný čas.

Existují však i momenty, kdy je nicnedělání prostě to nejlepší, co si můžu dopřát. Nepřemýšlet nad tím, že něco musím nebo že bych něco měla. Nepřemýšlet nad tím, s čím vším jsem na sobě nespokojená a jak moc bych to chtěla změnit. Netrestat se v myšlenkách za to, že to všechno měním hrozně pomalu. Prostě jen být a užívat si to.

 

Komentáře (0)
Adéla Fischerová

Mladá dívka vedoucí tvrdou bitvu s vlastní leností a ostatními překážkami na cestě k duševní i tělesné pohodě.

15.08.2016 - 19:43

Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám