Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Podzimní transformace partnerských vztahů

Partnerské vztahy pod nadvládou planety Saturn

Z pohledu astrologie mohu potvrdit, že již delší dobu prožíváme transformační období týkající se oblasti partnerských vztahů. Toto období zahájil v říjnu 2009 vstup planety Saturn do znamení Vah, které značí oblast partnerských vztahů. Nemusí jít jen o manželství, jde také o obchodní partnerství.

Planeta Saturn nám dává schopnost vidět reálný stav věcí. Pomáhá nám odložit „růžové brýle“ a podívat se na jakýkoliv vztah nezaujatě a s odstupem tím, že omezuje naše city vůči partnerovi. Dává nám schopnost stáhnout se více do sebe a tuto oblast pečlivě prozkoumat.

V momentě, když vidíme skutečnost nepřikrášlenou naší zamilovaností, našimi iluzemi a jinými představami, jež nejsou na reálném podkladě, nebo strachem z toho, abychom nezůstali sami, máme nejlepší možnou šanci zvýšit kvalitu našeho vztahu, který prožíváme.

Jaké máme možnosti

Planeta Saturn přináší do oblasti Vah zkoušky, omezení, pocit větší zodpovědnosti s jediným cílem: ukázat nám skutečný stav věcí a umožnit změnu.
Jde o vynikající příležitost pro nás všechny:
Buď si uvědomit pevné základy našeho vztahu a porozuměním jeho skutečné kvalitě si jej začít více vážit a budovat jej

Nebo si přiznat chatrné základy daného vztahu, a zvážit, jak dalece se v takovémto vztahu chceme angažovat a jak dalece je s tímto stavem něco možné dělat.

Např. vztahy založené na iluzi, když si např. idealizujeme svého partnera, idealizujeme institut manželství, idealizujeme určité kvality vztahu (věrnost, důvěra, tolerance atd.), budou zažívat zkoušky, při kterých partneři ztratí své iluze.

Vztahy, kde je jeden partner závislý na druhém budou podrobeny těžkým zkouškám, kdy si partneři budou nuceni přiznat svou závislost a snažit si nalézt svou vlastní hodnotu mimo partnerský vztah.

Cíle našeho vývoje v oblasti partnerských vztahů

Transformační doba, která bude trvat do října 2012, kdy se planeta Saturn přehoupne do znamení Střelce a bude zkoumat naše ideály v oblasti náboženství, filozofie a vyššího vědění vůbec, nám dává možnost dosáhnout následujícího vývoje (vždy to ale závisí na cílech vývoje duše a životním úkolu každého z nás):

  1. 1. Necítit se ve vztazích osamocen, tím, že se zaměřuji jen na sebe, svou potřebu svobody a uznávám jen své hodnoty.
  2. 2. Ve vztahu dokázat přirozeně splynout s někým, přičemž zachovat svou identitu, své potřeby a hodnoty, aniž by mne ten druhý pohltil.
  3. 3. Uvědomit si vlastní hodnotu bez ohledu na to, zda jsem v partnerském vztahu, nebo jsem bez něj.  Vnímat vztah jako rovnocenné partnerství, které životně nepotřebuji pro potvrzení vlastní hodnoty, ale ve kterém je mi lépe, než kdybych byla sama.
  4. 4. To, co dělám, dělám proto, že to sama chci a ne proto, abych uspokojila očekávání, či ideály partnera.
  5. 5. Partnera miluji bezpodmínečnou láskou, za své „dávání“ ve vztahu nic neočekávám, stejně jako se nesnažím partnera změnit k obrazu svému.
Vyšším cílem tohoto vývoje v oblasti partnerských vztahů je harmonizace osy Já-Ty. Harmonie dosáhneme vytvořením vztahu dvou rovnocenných partnerů, který umožňuje jejich samostatnou seberealizaci. Podporuje jejich sebehodnotu a sebevědomí. A to vše za vzájemné podpory a růstu.

Martina Kabala
www.oknododuse.cz

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

25.10.2010 - 13:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám