Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Blog: Astrologická předpověď na březen 2011

URAN V BERANU

Od 12. 3. se na následujících 8 let usídlí planeta Uran ve znamení Berana. Vstup této planety, která značí touhu po osvobození, nezávislosti, do znamení Berana, znamená snahu o osvobození mužské energie v nás.

Beran je znamení aktivní, bojovné, přímočaré, zaměřené na sebe. Uran posiluje potřebu nezávislosti, originality a průkopnictví. Vytváří živnou půdu pro vzpoury a revoluce na osobní, kulturní či společenské úrovni za účelem osvobození. Již v loňském roce na dobu cca 3 měsíců (od konce května do poloviny srpna) ukázala tato výbušná konstelace svou sílu. V této době mnoho z nás pociťovalo nutkání změnit a rozbořit vše, co nás omezovalo.

Tlak se na několik měsíců zmírnil a nyní udeří opět stejnou silou. Působení této konstelace začíná nabývat na intenzitě a projevovat se navenek již od cca od 21. 2., kdy se Uran přiblížil na 1 stupeň od znamení Berana.

MOŽNOST NOVÝCH ZAČÁTKŮ

Zároveň tato konstelace značí možnost nových začátků.
Od 6. 3. do 13. 3. se Uran nachází v konjunkci s planetou Merkur, od 10. 3. do 31. 3. se k němu přidá i Slunce. To přinese mnoha lidem schopnost vhledu (díky naladění vědomé mysli na univerzální mysl). Příliv obrovské tvůrčí energie a originálních nápadů, které dají vzniknout originálním myšlenkám, směrům, jež mohou být právě podnětem pro tyto nové začátky.

O kvalitě těchto začátků u každého z nás rozhoduje, zda máme zpracované téma přijetí autority a společenských norem a zákonů. Kdo neuznává a nedodržuje společenská pravidla – tj. nepřijímá omezení jakéhokoliv druhu, bude mít snahu rozbořit a rozmetat vše ve svém životě, včetně struktur, které by jinak byly vyhovující a funkční (místo rozebrání střechy a podkroví, zboří celý dům od základů). Bude mu trvat delší dobu, než zase poskládá svůj život do smysluplného celku.

Ten, kdo uznává potřebu určitého pořádku, který dává životu řád, bude bořit pouze to, co se již přežilo a co není stabilní. Kvalitní základy životní struktury, kterou si vybudoval, a jež mu dobře slouží, nechá stát. Nebude mít tedy problémy začít na novo, s určitou jistotou a stabilní základnou svého života pod nohama.

Ve které oblasti života každého z nás se tato touha po osvobození projeví, ukazuje umístění znamení Berana v domě, druh planet v něm a kvalita aspektů, které svírají s ostatními natálními či tranzitními planetami v horoskopu.

DALŠÍ VLIVY KOMBINACE URANU S BERANEM

Výbušná energie této kombinace se projeví na všech úrovních. Problémy nastávají i s prostředky denní potřeby, které jsou naladěny na vibraci Uranu – jako jsou moderní technická zařízení a technologie (např. počítače, mobilní telefony, jiná elektronika). Než si zvyknou na vyšší a nárazové vibrace, zažijeme s nimi mnoho zajímavých věcí – mohou se samy zapínat, vypínat, rozbít se a najednou začít fungovat.

Stejně tak lidé, kteří jsou silně naladěni na energii Berana, mohou být výbušnější, mohou mít problémy s usínáním, neboť se cítí nabiti velkým množstvím energie, může vzrůst nervové napětí projevující se nervozitou. Mnoho lidí může reagovat horečkami bez zjevné příčiny, které jak náhle přijdou, tak náhle odejdou.

OSVOBOZENÍ MUŽSKÉ ENERGIE

Uran v Beranu značí možnost oživení mužské energie v nás. Jde o přijetí vnitřního muže v sobě, o osvobození energie určené na prosazení se ve vnějším světě, na uspokojování svých potřeb, včetně přístupu k sexualitě.

Pokud tuto energii v sobě z jakéhokoliv důvodu nepřijímáme, ať již na základě dřívějších zkušeností, neboť jsme díky ní napáchali určité škody, kterých nyní litujeme, nebo jen z přesvědčení, že prosazování sebe sama a uspokojování vlastních potřeb je nepatřičné (filtr, který nám často nastavovali naši rodiče při výchově), o to silněji na nás bude působit z vnějšího prostoru skrze druhé lidi a události.

Na sexuální rovině se dá hovořit o novém, otevřeném přístupu k sexualitě. Muži mohou revitalizovat svůj přístup k mužství, mohou tak zastávat rovnocennou mužskou roli v partnerském vztahu. Sexualita ve vztahu bude nyní velmi důležitá. Pokud vztah nebude fungovat v této oblasti, budou se nespokojení partneři či partnerky bouřit – pak záleží na formě, kterou zvolí, aby tuto svou frustraci z pocitu omezení, vyřešili.

Kvadratura Jupitera s Plutem, o které jsem hovořila v předpovědi na únor, a která je stále aktivní (až do 20. 3.), je od 27. 2. zesílena opozicí Jupitera se Saturnem. Naše touha po prosazení sebe, svých potřeb, touha po expanzi, růstu, užívání si života, je brzděna další mocnou silou. Ta se bude projevovat ve formě vnitřních omezení, jako je náš smysl pro zodpovědnost, či strach ze ztráty jistot jakéhokoliv druhu, hlavně ve vztahu k druhým lidem (Saturn ve Vahách). Nebo vnějšími omezeními, jež budeme vnímat jako překážky ze strany autorit, zastupujících společenská pravidla či zákony.

PROJEVY NÁSILÍ

Všudypřítomným tématem Uranu v Beranu, o kterém se nemohu nezmínit, jsou projevy násilí a destrukce jakéhokoliv charakteru. Toto souvisí s umocněním mužské energie v nás. Tato mužská energie se na jednom pólu projevuje jako tvůrčí energie, která nám pomáhá něčeho v životě dosáhnout. Na opačném pólu se projevuje formou „násilí a destrukce”.

Zde záleží na tom, jak každý z nás má přístup k této energii zpracován. Zda ji v sobě přijímá, ve všech jejích formách, ale využívá ji konstruktivním způsobem, nebo ji odmítá, vytěsňuje či odsuzuje (vědomě, či podvědomě), a ona se pak projevuje nekontrolovatelně, vně nás, ve své destruktivní podobě.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

20.06.2011 - 16:04

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám