Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Blog: Astrologická a transformační předpověď na srpen 2011

Dobrý den, přeji všem krásné léto!

Omlouvám se těm, kteří marně čekali od června na mé předpovědi. A děkuji těm, kteří se ozvali a tím mne přesvědčili, že mé předpovědi nejsou promarněný čas.

Co nás čeká v srpnu?
Od 28. 7. až do 21.8. se většina osobních planet nachází ve znamení Lva. Do popředí našeho zájmu vstoupí kreativita, jakékoliv hravé či milostné procesy a děti. Budeme si chtít užívat a bude nás to těšit. Brzdou projevu naší kreativní energie bude lenost, případně lpění na našich návycích a názorech. V tomto období je třeba dát pozor na přehánění při nasycování našich smyslových požitků. Jinak budeme po přechodu osobních planet do znamení Panny (22. 8. – 14. 8.) kritickým okem sledovat a platit za to, co jsme na našich tělech v tomto období napáchali.

Od 20. 7. do 16. 8. opozice Merkuru s Neptunem napomáhá produchovňování naší mysli. Někteří lidé to mohou vnímat jako zmatení, neschopnost soustředit se, nebo zapomínání. Je dobré v této době naslouchat své intuici, nic rozumem moc neznásilňovat, a spíše nechat věci plynout. Tato konstelace napomáhá rozpouštět staré myšlenkové struktury a přesvědčení a vytváří tak prostor pro změny vnímání nás samých i vnějšího světa.

Osvobozování mužské energie
Jedním z dlouhodobých procesů, který má svou sílu i v červenci, je osvobozování projevu mužské energie v nás. T-kvadratura Mars, Uran, Pluto (2. 8. – 16. 8.) se týká všech lidí, kteří se cítí nějakým způsobem ovládáni nebo omezováni ve svém projevu, ve svých aktivitách, v naplňování svých potřeb. Pro ně to bude období plné konfliktů, výbuchů energie, nebo pocitů bezmoci, vzteku a frustrace.

Touha prosadit své potřeby (Mars), osvobodit se, zbavit se všeho omezujícího (Uran) a ovládat a kontrolovat, případně závislost a bezmocnost (Pluto) budou působit proti sobě a navzájem se držet v šachu. Ovzduší bude plné napětí a této třaskavé energie. Kde a zda to nakonec praskne a vybouchne, závisí na energetickém složení našeho nativního horoskopu.

Bez energie budou ti z nás, kdo odevzdali vládu nad svým životem do rukou druhých lidí. Lidé, kteří si neuvědomují své skutečné potřeby, nebo jsou ovládáni pocity viny, budou zažívat bezmoc. Budou čelit projevům bezohlednosti a násilí (slovního nebo fyzického). Naopak lidé, kteří se snaží svůj život řídit vždy a za každé příležitosti, se budou vyčerpávat neustálým sledováním svých cílů, za nimiž, v případě překážek, půjdou bez ohledu na důsledky svého jednání.

Mars v kvadratuře na Uran slibuje náhlé výbuchy energie, vztek, který ovládne náš rozum. Jde o silně konfliktní období. Náhlé události budou narušovat naše plány, budou vyvstávat nepřekonatelné překážky, jež budou podrývat to, co se snažíme vybudovat. Jde o aspekt, jenž prověřuje pocit naší vnitřní svobody a nezávislosti. Pokud jsou jakékoliv plány, či to, co budujeme v rozporu s tím, co ve skutečnosti (často podvědomě) chceme, budeme to buď vědomě ničit, nebo nám to bude vnějšími vlivy zničeno.

16. 8. vypadá na energeticky velmi náročný den. Střetne se výše uvedená T-kvadratura s kvadraturou Marsu se Saturnem (potrvá do 3. 9.2011) . Ke všem snahám o osvobození, ovládnutí a prosazení se, přijdou buď pocity zodpovědnosti, pocity viny, strachu, nebo překážky v podobě současného řádu a zaběhnutých struktur, které se nás budou snažit udržet v zajetých kolejích. Pro někoho to bude dobře, neboť si uvědomíme zodpovědnost za sebe či druhé a zmírníme svůj agresivní projev. Pokud si neuvědomíme svou zodpovědnost, budeme před ni hnáni určitou autoritou, ať již v jakékoliv podobě.

Jak jsme na tom my?
V průběhu působení výše uvedených konstelací je vhodné sledovat, co se nám děje. Jak na tom jsme s přijetím projevů mužské energie? Zda se cítíme podrážděni, výbušněji, nebo naopak unaveni, jakoby bez energie. Zda prožíváme bezmoc, nebo naopak smeteme svým projevem z cesty vše, co by nám chtělo bránit v rozletu.

Setkáme-li se s hrubostí, jež nás zasáhne, znamená to, že nepřijímáme určité aspekty projevu mužské energie, která je součástí každého z nás. Například to, že: „násilí je něco, co je špatné a nepřípustné a špatný je každý, kdo tímto způsobem jedná”. Skrze porozumění tomu, proč nás tato hrubost tak zasáhla, můžeme přijmout i tento projev, jako projev jednotné energie, který je v pořádku a dokonalý ve své dokonalosti. Neboť však známe důsledky násilí v materiálním světě, vědomě jsme rozhodnuti tento projev energie nepoužívat, ale – a to je nejdůležitější – bez jeho odsuzování a posuzování.

Jsme-li, na druhou stranu, sami iniciátory takovéhoto „hrubého” projevu, pak to ukazuje, že se vnitřně cítíme omezováni a proto se tímto způsobem toužíme osvobodit. Díky tomuto uvědomění můžeme začít pracovat na odkrytí svých skutečných potřeb, nebo svých přesvědčení, jež nám dávají pocit, že jsme omezováni a je třeba bojovat za své osvobození.

Budeme-li se za svou hrubost odsuzovat, následkem bude, že tuto energii zatlačíme ještě hlouběji do nevědomí a příští výbuch může být ještě neočekávanější a destruktivnější, než ten současný. Vzroste u nás pocit viny. Čím více se cítíme vinni, tím více vytváříme na druhé straně energii oběti (běžný projev duality) a budeme druhými lidmi obviňováni, nebo v nich podpoříme pocit oběti a ublíženosti.

Cesta k vyléčení
Tudy cesta k vyléčení nevede. Jak z toho tedy ven? Přijmout své chování jako součást sebe sama, která je dokonalá ve své dokonalosti, neboť je pouze ukazatelem toho, že je naše energie omezována. Pak se stačí zeptat, co mne skutečně omezuje. Mohu-li tuto překážku odstranit, nebo alespoň zmírnit, tak to udělám. Není-li to možné, pak mi nezbývá, než danou situaci přijmout jako dokonalou, neboť mne učí přijmout tento prožitek.

Závěr
Na závěr musím jako vždy zdůraznit, že to, jak a zda vůbec se výše uvedené konstelace u každého z nás projeví, ovlivní jednak postavení planet v našem nativním horoskopu a jednak úroveň vědomí. Ta nám buď umožňuje rozeznat, přijmout a zpracovat daný konflikt již na úrovni vnitřního napětí, nebo prožijeme daný konflikt až prostřednictvím reakcí druhých lidí či okolních událostí.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

02.08.2011 - 13:57

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám