Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Rozhovor s Carmen Rodriguez Hochstrasser

Jednou z tváří letošního jógového festivalu True Yoga Day bude Carmen Rodriguez Hochstrasser. Při této příležitosti jsme připravili rozhovor o jejím přístupu k józe a životu.

Carmen vyrostla ve Švýcarsku a k józe se dostala díky otázkám, na které ve svých šestnácti letech hledala odpovědi a nenacházela je. Od té doby jógu aktivně praktikuje; ta se jí nejenom stala cestou k objevení sebe sama, ale také jí otevřela dveře k osobnímu růstu a skupinové práci s ostatními lidmi. Vedle jógy se zajímala o řadu metod fyzického pohybu, které také praktikovala, studovala anatomii lidského těla a způsoby relaxace. Aby porozuměla lidské bytosti v celé její šíři, věnovala se též meditačním technikám jako zen, vipassana, jóga nidra nebo kriya jóga.

Carmen považuje za důležité udržovat rovnováhu mezi cvičením mysli a těla; podle ní bychom měli posilovat „dialog“ mezi naším tělem, myslí a srdcem a naučit se rozlišovat jejich hlasy, abychom všechny tři části spojili a v harmonii používali ve svém každodenním životě.

Komentáře (0)
Pavel Hub

Vede lekce ashtanga vinyasa jógy od roku 2003. Je autorem kurzu online jógy a výukového DVD Ashtanga Vinyasa jóga pro začátečníky a středně pokročilé. Začínal s power jógou a po několika měsících pravidelné praxe se dostal k jejím kořenům, Ashtanga vinyasa józe. Absolovoval semináře a učitelské programy například u učitele Madonny a Stinga - Dannyho Paradise, první západní učitelky Ashtangy - Nancy Gilgoff, ale také u Georga Wögingera, který přivezl Ashtangu do Prahy nebo u Dalibora Štědronského, předního českého Ashtanga učitele. V současné době vede Pavel pravidelné kurzy, soukromé a firemní lekce a pořádá jógové víkendy a semináře po celé České republice

30.10.2014 - 11:33

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám