Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Recenze: Na vlně dechu a smíchu v Jóga ateliéru

Jóga ateliér

Přes léto nedocházím do žádného studia pravidelně, ale spíše cvičím sama a zkouším nové lekce, nová studia a nové přístupy. Několikrát jsem už slyšela o báječných hodinách jógy v Jóga atelieru v Hostivaři, tak jsem se vydala na misi. Vybrala jsem si Vinyasa flow jógu pod vedením úžasné Kataríny Mikulandové.

Jóga atelier se nachází v Hostivaři, v bývalé tovární hale filmových ateliérů. Jela jsem autobusem 111 ze Skalky, trochu jsem se obávala toho, abych pak trefila, ale naštěstí ihned u zastávky je cedule s vyznačenou cestou. Pokud zvažujete cestu autem, tak můžete využít parkovací plochy přímo ve dvoře. Jóga atelier je kouzelně zařízený. Je zde vše co potřebujete: toalety, šatny, místo k posezení, krásný prostor na cvičení, podložky, cihličky, deky atd. Ihned jak jsem vešla, tak jsem se cítila příjemně. Uvítala mě Katarína, zeptala se, zda nejsou nějaké zdravotní problémy a já se mohla jít chystat na podložku.

Po chvíli jsem zjistila, že na této hodině panuje opravdu přátelská atmosféra. Cvičící se znají křestními jmény a všichni se chovají jako parta přátel. Vinyasa flow jóga je dynamické cvičení, které závisí na dechu, tak také hodina probíhala, každý měl možnost držet se svého tempa. Nejen pro začátečníky tu byla vždy usměvavá Katka, která vedla, pomáhala a ukazovala. Celou hodinu prováděla s úsměvem a obtížnější pasáže odlehčila vtipy.

Jóga atelier má mnoho předností, co jsem ale postrádala, byla hudba, která hrála až v samotném závěru a to velmi potichu. Také mi chybělo to, že nebyl kladen větší důraz na pránájámu ( dechová cvičení) nebo na různé mentální a relaxační techniky. Závěrem relaxace dala Katarína každému kapičku vonného oleje na zápěstí, což báječně prohloubilo celkové uvolnění. Jóga atelier je ideální místo pro ty, kteří preferují přátelštější atmosféru před anonymitou některých studii. Tuto lekci bych doporučila těm, kteří se s jógou už seznámili a ví, jak asi vypadají jednotlivé ásany, ačkoliv i tak zde byli začátečníci a zvládali. Příjemným překvapením pro mě byla cena, která je na Prahu opravdu super a to i bez zakoupení permanentky, která se pak samozřejmě vyplatí ještě víc.

Kdo: Katarína Mikulandová
Co: Vinyasa flow jóga
Kdy: každé pondělí od 19:30 do 20:45
Kde: v Hostivaři, Jóga atelier
Pro koho: vhodnější pro ty, kteří se s jógou už setkali
Za kolik: jednorázově 145 Kč, při koupi deseti vstupů 130 Kč/lekce , při koupi 20 vstupů 110 Kč/lekce
Kontakt: www.jogaatelier.cz

***********************************************************************************************

O autorce:

S jógou jsem se setkala už dřív, ale až na podzim 2013 jsem ji plně propadla. Začínala jsem s jóga terapií, která mi pomáhá se skoliózou a jinými zdravotními nesnázemi.

Štěpánka Kuralová

Jóga se pro mě stala ale mnohem více, než jen cvičení. Je to můj způsob bytí, začala jsem si naplno uvědomovat svou mysl a své tělo. Mám ráda dynamičtější lekce, ale i pomalejší, kdy pracuji na hloubce jednotlivých ásan. Je neskutečně stylů, ale vždy záleží na lektorovi, proto nemám svůj nejoblíbenější. Jóga mě neskutečně obohatila, proto se k ní snažím přivádět i jiné.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

19.08.2014 - 08:41

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám