Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Netradiční jógová výzva pro zkvalitnění cvičení jógy v České republice

recenze

Praha je pro cvičení jógy v rámci naší republiky městem zaslíbeným. Každý den máte možnost navštívit desítky až stovky jógových lekcí, kurzů, workshopů, přednášek a dalších akcí. Stejně tak počet jógových aktivit roste po celé naší republice.

V Praze lze jógu cvičit na stovkách míst a můžeme prohlásit, že si naprostá většina zájemců o cvičení jógy přijde na své. Od mainstreamových stylů jako jsou power jóga až po specializované lekce, často za vedení proslulých zahraničních učitelů jógy.

Taktéž se pomalu rozšiřuje nabídka pro získání nejrůznější certifikací instruktorů jógy a tak každým dnem přibývají nová jógová studia a další instruktoři jógy..

Tento pozitivní trend má ovšem svoji odvrácenou tvář, a tou je různá kvalita nabídky cvičení jógy. Ne všechna místa, kde se dá cvičit, jsou přímo jógová studia, a může se vám občas stát, že vás při vstupu do studia ani nikdo nepozdraví, neporadí a převlékáte se a případně sprchujete v kulisách evokujících doby dávno minulé.

Rovněž ne všichni certifikovaní instruktoři jógy (často si říkají učitelé, což je podle našeho názoru trochu přehnané označení) splňují očekávání odborné průpravy a dlouholeté praxe, kterou pro výuku fyzického cvičení jógy pokládáme za nezbytnou.

Netradiční jógová výzva

Rozhodli jsme se proto, že jako jediný český rozcestník ve světě jógy, budeme šířit osvětu a informace o jógových akcích, studií a instruktorech. A to jednak formou přehledu studií, instruktorů a akcí na našich stránkách yogapoint.cz a rovněž formou recenzí lekcí, studií a instruktorů, tak aby měli všichni možnost správného výběru při cvičení jógy.

Řadu recenzí lekcí jste si již mohli přečíst a náš redakční tým je v „terénu“ a připravuje pro vás další objektivní recenze. Jak už jsme ale zmínili na začátku, vzhledem k počtu jógových akcí, naše síly nestačí na vše.

Proto se na vás, příznivce a příznivkyně jógy, obracíme s návrhem na spolupráci. Kdokoliv, kdo má chuť rozvíjet jógovou komunitu v našich končinách a má zájem psát recenze jógových studií, akcí a instruktorů, má u nás obrazně dveře otevření a uvítáme jeho postřehy z osobního zážitku cvičení jógy.

Pozitivní i negativní, avšak vždy věcné, jógové zážitky a recenze budeme uveřejňovat na našich stránkách a věříme, že přispějí ke zkvalitnění jógové praxe každého z nás. Pokud máte zájem, napište nám na david@yogapoint.cz, případně si přečtěte základní instrukce, jak má správná recenze vypadat.

Těšíme se na vaše příspěvky!

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

01.08.2014 - 11:13

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám