Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga workshop s Andreou Smékalovou

Letos poprvé jsme s manželem, coby mírně pokročilí „jógíni”, vyrazili na workshop pod vedením cvičitelky jógy – paní Andrey Smékalové – který se konal v červnu v Kanegře, na severním chorvatském poloostrově Istrii.

Ihned po příjezdu nás uvítalo příjemné prostředí rozsáhlého areálu s mnoha velmi dobře vybavenými bungalovy poskytujícími vlastní pohodlí i soukromí.

I přes mé počáteční obavy, zda-li vůbec budeme tempu zkušených jogínů stačit, musím přiznat, že jsme byli velmi mile překvapeni.

Časné ranní meditace a cvičení hatha jógy, které probíhalo přímo na pobřeží, nás přímo okouzlilo…Byl to naprosto úžasný pocit stát se součástí přírody, vidět jak vychází slunce a vnímat vlastní klid v duši. Bylo to takové ranní pohlazení, se kterým bylo snadné začít každý nový den.

Poté následoval volný program,abychom se v podvečer nakonec opět sešli na louce pod bungalovy, kde probíhaly hodiny, tentokrát mnohem náročnější, ashtanga a vinyasa jógy. I přesto se nikdo z nás „slabších” necítil nikterak odstrčený…

V józe totiž není nikdo lepší či horší. Není vítězů a není poražených. Každý cvičí podle svých vlastních fyzických možností, zkušeností, dovedností. A to je to, co je na józe zcela jedinečné.

Měli jsme příležitost seznámit se i se základy a filozofií ánandajógy a krijajógy, prostřednictvím besedy s panem Ifetem Hodžičem , který je cvičitelem jógy již přes 18 let. Opět jsme měli možnost uvědomit si, kolik druhů jógy existuje a že každý z nás očekává od jógy něco jiného, zcela specifického.

Týden nám všem utekl jako voda…Počasí nám celkem přálo. Navázali jsme nová přátelství, posunuli se díky intenzivnímu cvičení mnohem dál a to jak v oblasti psychiky tak i v oblasti našich vlastních fyzických sil.

A tak jsme se po týdnu cvičení jógy vraceli do naší milé vlasti prohřátí sluncem, nabití energií a s nadějí, že se v Kanegře všichni setkáme i za rok.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

09.08.2009 - 12:57

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám