Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Druhé jógové zastavení v rámci projektu “Cesta je cíl” aneb zážitek nemusí být pozitivní, stačí, když je silný

jóga projekt cesta je cíl

Druhé zastavení na cestě bylo o stupeň výš v mnoha ohledech. Za prvé jsem projekt povýšila na úroveň, o níž jsem na začátku ani nesnila a teď mi přijde, že dává celku mnohem lepší smysl, respektive, že mu dává smysl – tečka. Lekce jógy, jejichž výtěžek půjde na pomoc dobrým věcem a potřebným lidem jsou cesta, kterou chci jít. 

Za druhé byl ve vyšší nadmořské výšce a rovnou pod naší nejvyšší horou a nakonec i na ní. Za třetí byl výš než moje síly a skončila jsem v posteli s krabicí kapesníků.

Na lekci nikdo nepřišel, ani nemohl, protože bohužel nebyla viditelně ohlášená na stránkách nadace, pro niž jsem ji pořádala. Moderátor ji sice měl ve scénáři a já s mikrofonem v ruce oslovila prázdné parkoviště, ale zcela upřímně a sebekriticky, špatně jsme to načasovali a nechali to, ať se stane a to ne vždy funguje.

Měla se místo v 10 konat v 8.30, v době, kdy se výletníci srocovali u pódia před plánovaným výstupem. V 10 už nahoru na horu vyrazili i ti poslední, a tak jsme si na čerstvém vzduchu u potůčku zacvičily jen já a kamarádka, která mi pomáhala. Náhodní kolemjdoucí si nás zaujatě prohlíželi, fotili, ale nikdo se nepřidal.

Užily jsme si to a fakt, že jsem lekcí nepřispěla do kasičky nadace vykompenzovává skutečnost, že jsem rodině malého Vojty přispěla osobně.

jóga projekt cesta je cíl

Místo toho, aby si lidé odnesli zážitek z lekce, odnesla jsem si já lekci, že jedině dobře a do detailů připravená akce může mít požadovaný efekt a že spoléhat se na náhody znamená vytvářet si očekávání.

Mohla bych si teď sypat popel na hlavu a stydět se v koutě, protože můj projekt selhává, anebo se radovat, protože věci nejsou nikdy špatné, záleží na tom, jak o nich přemýšlíš a z jakého úhlu se na ně díváš. Já to vidím pozitivně. Cestou se učím a nabyté poznání můžu použít ke zlepšení dalších akcí.

Prožívám a užívám si život mimo svou pohodlnou zónu. Cestuju, putuju, poznávám. Cesta je cíl a kolik lidí, tolik cest. Jaká je ta Vaše a co Vás učí?

/

Na lekci jógy do Pece se vrátím. Nad skleničkou v hospodě se ukázalo, že tam je skupina lidí, kteří mají o jógu zájem a nemají příležitost si zacvičit, protože horský vzduch má evidentně příznivý vliv na reprodukci, a tak jim instruktorky jógy jedna za druhou odcházejí s outěžkem na mateřskou.

 

Komentáře (0)
Tatiana Vomáčková

Mé tělo i duše našly zalíbení v józe, protože mi umožňuje poznávat se, uvědomovat si, co cítím a učí mě trpělivosti, pokoře a naslouchání.
Vedu lekce vycházející z Ashtangové tradice a přidávám k ásánám slova, hudbu a prvky thajské jogové masáže.
Věřím, že když člověk opravdu chce, dokáže cokoli, zejména, když přemýšlí do hloubky a míří vysoko.
Píšu, protože neumím zpívat ani malovat, ale mám potřebu provětrat své nálady a nápady ven z těla.

08.06.2015 - 14:50

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám