Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Přivítejme nový rok s otevřenou náručí

pf-2017-1936491_1280

Rok 2017 je tu. Čas bilancování nad tím, jaký byl ten rok minulý. Co nám přinesl, nebo naopak vzal. Co se nám povedlo nebo nepovedlo. Chvíle, na které budeme ještě dlouho vzpomínat nebo ty, za kterými uděláme tlustou čáru a už se k nim nebudeme vracet.

Někteří už jeho příchod netrpělivě, s jiskřičkami v očích, očekávali a spoustu věcí se známou větou “Teď už to nemá cenu, začnu od nového roku!” odkládali. Ne nadarmo se ale říká, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítra. To pocítí hlavně ti z vás, kteří mají v seznamu novoročních předsevzetí pravidelné návštěvy cvičících center – tak do února budou praskat ve švech.

I já mám obavu 1. ledna vyběhnout na oblíbenou stezku podél řeky, aby tam na mě zůstalo aspoň trochu místa.  A tak to radši o den či dva odložím, nebo zajedu kousek za město blíž k lesu, kde si zaručeně svůj novoroční výběh vychutnám víc než v davu, připomínajícím spíš módní přehlídku vánočních dárků – ne že by moje vyplandané tepláky s roztrhanou mikinou nebyly trendy.

Nový rok je pro mnohé symbolem nového začátku. Nepopsaný list v nové knize, která čeká na zaplnění. Nové plány, cíle a sny, které čekají na splnění. Říkáte si: “Tenhle rok už to určitě vyjde, musí!” když si znovu na papír zapisujete ta stejná novoroční předsevzetí. Možná od tohoto roku, 2017, očekáváte o něco víc než od těch předchozích. Ještě aby ne, když se podle numerologie jedná o tzv. jedničkový rok – rok nových začátků a příležitostí.

Pro tento rok jsem si žádná oficiální novoroční předsevzetí nestanovila. Samozřejmě mám své malé i velké sny, ale ty si průběžně zaznamenávám do svého nekonečně dlouhého listu splněných přání, ale o tom až někdy jindy. A proč nemám žádná novoroční předsevzetí? Není to proto, že by nefungovala, nebo že bych je nezvládla dodržet (i když je pravda, že občas mám takříkajíc velké oči a naložím si víc, než je v mých časových možnostech).

Tento rok jsem se rozhodla neřešit čeho budu dělat víc nebo míň, ale jen a pouze BÝT. Být tady a teď. Bez předsudků a předčasných soudů s láskou přijímat vše, co mi život nabídne a přinese do cesty. Radovat se z úspěchů i neúspěchů, které jsou skvělými životními učitely. Vnímat všemi smysly. Zkoušet nové a možná někdy bláznivé věci. Být lepší verzí sama sebe, být lepší než jsem byla včera.

A tak nový rok vítám s otevřenou náručí, bez zbytečných očekávání. Vítám jej s pokorou a vírou, že mi přinese jen to, co zvládnu a na co jsem připravená. Vítám jej s radostí, láskou a možná trochu s jiskřičkámi v očích, protože jsem zvědavá, co ukrývá.

Vám všem přeji v roce 2017 jen vyplněná přání, sny, které se stanou skutečností a trpělivost na vaší cestě, ať vás vede kamkoliv. A pokud jste se přeci jen zavázali plnit novoroční předsevzetí, zde najdete pár tipů, aby vám vydržela co nejdéle.

 

Komentáře (0)
Dagmar Gebauerová

Jóga mi už pár let dělá věrného parťáka na cestě životem. Ukazuje mi, jak být lepším člověkem a učí mě větší toleranci jak k sama sobě, tak i k mému okolí. Přináší nadhled, nové vědomosti a dává radost.

02.01.2017 - 21:10

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám