Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Novoroční jógové programy pro všechny

Není žádným tajemstvím, že začátek nového roku je pro mnoho z nás zlomové období plné nových možností. Nový rok je jako čisté bílé plátno, které si každý může popsat, jak chce, zastřihnout, jak chce, zmačkat, pocákat, roztrhat, pohladit… Každý si s ním naloží podle svého. Někdo ho naopak třeba ani nevnímá a nechává ho jednoduše plynout, aniž by se zaobíral něčím jako novým začátkem či lednovými výzvami. Těmi je internet doslova zahlcen. A i těmi jógovými!

Protože jóga a ani život rozhodně není o soutěžení, hubnutí do plavek, focení vypracovaných svalů nebo vychloubání se svou úžasnou postavou, tak ani speciálně sestavené jógové programy či lednové jógové výzvy nejsou klasickými výzvami, jaké známe. Jsou jinou možností, přirozenou a nenásilnou cestou, relaxací, postupným zlepšováním, uvědoměním a dobře stráveným časem.

Jsou tu především proto, abychom našli sami sebe, klid v duši a spojení s tělem, přírodou a okolním světem. S tím ovšem souvisí i nalezení vnitřní rovnováhy a spokojenosti stejně jako budování pevného středu těla, flexibility, rovných zad, vědomého dýchání a získání nové energie.

Stejně jako minulý rok, i letos vám představím tři nové jógové programy, které začínají 1. lednem a trvají 30 dnů. Všechny tři jsou zdarma a přístupné každému, kdo má připojení na internet. Jediným omezením může být jazyková bariéra – pokud neumíte alespoň základy angličtiny (zbytek se dá okoukat z videí), tak pro vás bohužel tyto zahraniční programy s největší pravděpodobností vhodné nebudou. Ale pro všechny ostatní je to příležitost, jak vkročit nového roku tou správnou nohou!

TRUE: 30 Day Yoga Journey

Adriene Mishler, zakladatelka a tvář populárního YouTube kanálu Yoga With Adriene si na nový rok opět připravila nový 30 denní projekt. Tento s názvem True nabízí, stejně jako další dvě další výzvy, každý den jedno nové video na YT kanálu, podle kterého budete cvičit. Jak je již z názvu patrné, jedná se o postupnou, odhalující, léčebnou, oslavující a pravdivou cestu, která určitě přinese nějaké změny, objevy či poznání. A možná že i ještě něco dalšího. Kdo ví? Jak už ale tak (mou milovanou!) charismatickou Adriene a její programy znám, jsem si jistá, že True bude stát za to a rozhodně je mou volbou číslo jedna.

30 Days of Mindful Movement

Alo můžete znát jako výrobce jógového vybavení a oblečení, na kterém můžete oči nechat. Ano, je nádherné. Především jejich legíny nemají chybu, vážně – jen se na některé podívejte a hned mi dáte za pravdu. Ale zpět k novoročním výzvám. Alo si na leden přichystalo 30 denní program 30 Days of Mindful Movement, který je dle týdnů rozdělený na čtyři části: předsevzetí, povzbuzení, všímavost a sílu. V jednotlivých videích se vystřídají různí instruktoři a z vlastní zkušenosti vím, že všichni z nich jsou nesmírně charismatičtí, mají úžasné nápady a perfektně promyšlené sestavy. Na jejich program jsem moc zvědavá!

Yoganuary 2018

Jogínka, blogerka a YouTube vloggerka Cat Meffan prvním lednem 2018 otevírá Yoganuary aneb lednový měsíc jógy, ve kterém na svůj kanál bude každé ráno přispívat jedním videem. Cat je mladá, osobitá a veselá cestovatelka a instruktorka jógy. Má navíc jasný, silný a zřetelný hlas, takže věřím, že jí budou krásně rozumět i ne tolik zdatní angličtináři! 

PS: všechny videa po jejich zveřejnění určitě půjde na konkrétních YouTube kanálech dohledat a zpětně si je pustit, takže nevěste hlavu, že byste některou výzvu snad propásli!

 

Komentáře (0)
Vendula Jindrová

Jsem studentka, velká milovnice jógy, zdravého životního stylu, hudby, čtení a pohody. Jóga se stala před pár lety nedílnou součástí mého života a od té doby není den, kdy bych si ji nezacvičila.

02.01.2018 - 15:30

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám