Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jak může jóga prospívat našemu sexuálnímu životu?

labute

Jóga je především o spojení mysli a těla. Sex je jedním z největších prožitků ve spojení mysli a těla, a tak dává smysl, že spolu dokáží divy. Jóga pomáhá k úlevě od stresu, zlepšuje flexibilitu, zvyšuje průtok krve a otevírá mysl. Také nás učí žít v přítomném okamžiku a žít naše životy jeden nádech za druhým. Všechny z těchto přínosů mohou rovněž zlepšit váš sexuální život.

Jóga povzbuzuje tok pozitivní energie, zvyšuje povědomí o vašem těle, snižuje stres a zlepšuje náladu. Cvičí a posiluje mysl, tělo a ducha. Jóga je zároveň osvěžující a uklidňující. Cvičení jógy vyžaduje, abyste se naladili na to, jak se v tu chvíli cítí vaše tělo. Inspiruje povědomí o všem, co se kolem vás děje a přináší báječný pocit důvěry ve vlastní tělo a své duševní a fyzické síly.

Jóga také zvyšuje libido a schopnost orgasmu …, ale o tom později.

Když mluvíme o sexu, mluvíme o vášnivém, zdravém milování, které je plné lásky, touhy, respektu a intimity. O sexu je známo, že snižuje stress a zvyšuje imunitu, zatímco o orgasmu se předpokládá, že zvyšuje hladinu oxytocinu – “hormonu lásky“.

O tomto hormonu je známo, že snižuje krevní tlak, posiluje imunitu a podněcuje pozitivní sociální interakce. Sex nám také pomáhá posílit citové pouto s naším partnerem. Když budete vyjadřovat lásku k druhému, pocítíte i lásku, kterou chováte k sobě samému. Díky tomu lépe procítíte lásku, kterou má v sobě svět kolem vás a snáze ji budete svému okolí vracet.

Jak nám tedy jóga může prospěv v sexuálním životě?

Je to velké téma, takže pojďme začít od základů.

Už víme, že jóga může přinést větší flexibilitu, lepší svalový tonus, uvolnění od stresu, a pro některé z nás možná i osvícení 🙂

Jóga nabízí nesčetné fyzické a emocionální přínosy, které přináší do peřin více zábavy, více naplňujícího a smysluplného sexuálního vztahu s partnerem. Některé z těchto přínosů jsou:

1. Smyslnost

Jóga vám pomůže vytvořit si povědomí o vašem těle. Cítit váhu přenášející se na vnější okraj natažené nohy v pozici polovičního trojúhelníku tak, že cítíte protažení po celé délce těla, vás například naučí vychutnat si každý pocit ve vašem těle – včetně těch, které se dějí při sexu. To také pomáhá cítit, co se děje ve vašem těle a zapomenout na zaneprázdněnou hlavu, plnou vířících myšlenek. Těšit se tak z přítomného okamžiku, a je jedno zda při vašem cvičení jógy, nebo v peřinách.

2. Důvěra

Zklidnění mysli a zaměření se na svůj dech během jógy vám pomůže, abyste více vnímali sebe a své potřeby. Vězte, co chcete, a stanete se okamžitě spokojeni jak psychicky, tak sexuálně. Nemluvě o tom, že pocit být v kondici a plný energie je nepopiratelné afrodisiakum jak pro vás, tak i pro vašeho partnera.

3. Energie

Možná znáte tu situaci: pocit záchvěvů vzrušení, ale byli jste tak unaveni, že jste se rozhodli pro spánek místo milování. Jóga, bez výjimky, zvyšuje hladinu energie, pomůže vám cítit se „naživu“, chtít jít ven a trochu žít. Však vidíte, kolik lidí zářících energií opouští po cvičení studio.

4. Intimita

Účinky jógy jsou daleko širší, než jen fyzického rázu. Jóga nám pomáhá cítit se pohodlněji ve zranitelných situacích, ať je to v inverzních pozicích nebo při intimních chvílích s naším partnerem.

5. Lepší orgasmy

Čistě na fyzické úrovni, mnoho jógových pozic zvyšuje průtok krve do pánve. Všechny důležité a zásadní aspekty jógy zahrnují posílení svalů pánevního dna, jež hrají významnou roli v našich báječných orgasmech!

6. Zvýšená schopnost být přítomen

Kam jde naše vědomí, tam jde naše energie. Schopnost nasměrovat svou energii je klíčová. Schopnost opustit myšlenky na práci, starosti o zítřek a svět, je silná a krásná. Uklidnit svou mysl a propojit se svým partnerem pomůže rozvinout něco krásného. Můžete tento prostor naplnit hravostí a vášní.

Přínosy jógy a sexu jsou nekonečné

V józe, když se oddáte své praxi, tak se změníte. Ty malé části vašeho já, které stojí ve vaší cestě ke štěstí, můžete rozpustit během jedné dobré lekce jógy nebo během hodiny úžasného milování.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

19.08.2014 - 11:11

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám