Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Kam se letos vydat za jógou?

Barcelona Yoga Conference

Barcelona Yoga Conference

Jógových nadšenců neustále přibývá a stejně tak přibývá i jógových seminářů, víkendů a festivalů. Lidé touží po získávání nových vědomostí, objevování svých možností, získávání nových zážitků a přátel, a v neposlední řadě i prohlubování své praxe. Připravili jsme proto pro vás několik zajímavých jógových akcí, které se budou v následujícím půl roce konat. Možná vás některá zaujme natolik, že se budete chtít vydat na svou jógovou cestu plnou dobrodružství.

V únoru (12.-14.) se ve švédském Stockholmu koná druhý ročník Yoga Games – Skandinávská konference jógy. Program plný zajímavých přednášek, workshopů a hlavně jógy s lektory z celého světa. Můžete se tak potkat s Dylanem Wernerem z Los Angeles, který je mistrem na inverze a balance na rukou, nebo s Guru Dharamem, zakladatelem mezinárodní školy kundalini jógy. Některé lekce a přednášky budou v rámci festivalu přístupné zdarma, mají ale omezenou kapacitu a místa se nedají rezervovat dopředu. Pokud se na festival nedostanete, tak nezoufejte a podívejte se na inspirativní video z youtube s Dylanem Wernerem.

březnu 18.-21. bude v pražské Novoměstské radnici šestý ročník Prague Spirit Festivalu, kde se můžete potkat jak s lektory z České republiky, tak i ze Slovenska, Španělska, Anglie, Ameriky nebo Německa. Ačkoliv program začne již ve čtvrtek, slavnostní zahájení proběhne v pátek večer láskyplnou jógovou lekcí v angličtině s Nicole Nichols. Na festival je možné zakoupit i vstupenky na jednotlivé workshopy.

Pokud se vám po dlouhé zimě zachce trošku sluníčka a slaného mořského vzduchu, vydejte se na přelomu března a dubna (29.3.-3.4.)na malebný indonéský ostrov Bali, protože se tu bude konat několika denní Bali Spirit Festival. Přes den na vás čekají tradiční balijská vystoupení, semináře a workshopy a večer potom série koncertů nejen místní indonéské hudby, ale i dalších hudebníků z celého světa. Africké tance, léčení zvukem, ajurvéda, výživa a zdraví, nebo jógové styly hatha, jin, kundalini, bikram, akro, tantra jsou jen malou ukázkou toho, co všechno vás čeká. Lístky se dají zakoupit jednodenní, víkendové nebo na celý festival, stejně tak jako je možnost koupit lístek jen na večerní koncerty.

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Kdyby se vám ale nechtělo cestovat tak daleko, můžete si ve dnech 8. – 10. 4. zajet na YOGA & DANCE Spring Festival do Ostravy, kde ve 4 sálech plných jógy, tance a radosti bude na výběr z více než 40 lekcí jógy. Představí se vám lektoři nejen z České republiky a Slovenska, ale i z Francie a Německa.

květnu 27.-30. zůstaneme v Evropě, protože v německém Kolíně nad Rýnem se koná 12. ročník jógového festivalu se sloganem pro tento rok „Every Little Thing You Do Is Magic“. Do konce ledna se dají zakoupit vstupenky za zvýhodněnou cenu.

Do Prahy zavítá 24. května Bryan Kest, zakladatel celosvětově populární metody Power Yoga Master Class, a tak máte jedinečnou příležitost s ním zažít 3 hodinový seminář.

V květnu nebo červnu bychom mohli také očekávat třetí ročník úspěšné akce Reebok Yoga Sensation v O2 aréně, tak se necháme překvapit, s čím letos organizátoři přijdou.

Rozhodně si nezapomeňte v diářích zakroužkovat 21. června, den, který byl Organizací spojených národů vyhlášen Mezinárodním dnem jógy. V tento den můžete očekávat řadu akcí po celé České republice, máte se tedy určitě na co těšit.

A kdybyste se raději vydali za hranice, můžete vaše léto nastartovat na 4. ročníku Namaste Yoga Festivalu, který se koná 24.-26.06. poblíž Mnichova na březích jezera Ammersee. Ačkoliv program ještě na stránkách není, už teď si můžete prohlédnout lektory a hudební umělce, kteří vystoupí. Protože se festival koná na břehu jezera, bude možnost vyzkoušet i jógu na vodě – paddleboard jógu, nebo pokročilejší odvážlivci můžou zkusit i akrobatické jógování na prknech.

Ve stejném termínu se na ostrově Terschelling pořádá i holandský Dutch Yoga Festival, jehož hlavní myšlenkou je připomenout si vlastní přirozenost. Výroční desátý ročník chce zároveň připomenout i další důležitou věc: žít život, který máme rádi a mít rádi život, který žijeme. 50 lektorů a hudebníků z celého světa, 20 různých jógových stylů a až 70 lekcí a workshopů každý den. Pokud si chcete užít několik dnů plných slunce, jógy, mořských vln, výborného jídla, meditace a tance, pak se rozhodně vydejte do Holandska.

21.-26. července můžete navštívit jednu z největších evropských jógových událost – Barcelona Yoga Conference. Čeká vás pět dnů plných jógy, hudby a tance. Přes 60 uznávaných učitelů jógy a přes 20 jógových stylů. Zážitky z minulého ročníku si můžete přečíst zde.

A kam se za jógou chystáte letos vydat vy? Pokud máte nějaké zaručené tipy, nezapomeňte se o ně podělit s ostatními v komentářích.

 

Komentáře (0)
Dagmar Gebauerová

Jóga mi už pár let dělá věrného parťáka na cestě životem. Ukazuje mi, jak být lepším člověkem a učí mě větší toleranci jak k sama sobě, tak i k mému okolí. Přináší nadhled, nové vědomosti a dává radost.

27.01.2016 - 14:05

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám