Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

JÓGA PÁRTY – vyzkoušejte nový styl oslavy

oslava

Každý se občas ocitne v situaci, že musí uspořádat oslavu. Existuje mnoho různých příležitostí, které se svými nejbližšími chceme oslavit.  Ať už to jsou narozeniny, důležitá životní rozhodnutí, úspěchy ve škole nebo v práci, chceme se o svoji radost podělit. A občas k uspořádání oslavy ani žádnou záminku nepotřebujeme, prostě jen chceme strávit příjemný večer s přáteli nebo rodinou.

Pokud byste pro svou oslavu rádi zvolili nějaké téma, tak aby se nesla v duchu toho, co máte rádi, možná byste mohli vyzkoušet něco neobvyklého a originálního. Slyšeli jste už o jóga párty? Téma pro svojí oslavu tedy máte, ponese se v jógovém duchu. Jak ale na to? Nebojte se, protože s našimi typy to rozhodně zvládnete.

1/ Pozvánky

Ať už budete hosty zvát po telefonu, emailem nebo papírovou pozvánkou, nezapomeňte upozornit, že se jedná o jógovou oslavu. Podle toho by měli zvolit vhodné, nejlépe dostatečně pohodlné, oblečení. Zkuste si vzpomenout, kolikrát jste vy sami chtěli někam vyrazit v pohodlných teplákách, nebo legínách, ale museli jste je nakonec nechat doma? Teď to bude oficiálně povoleno! Pokud do programu chcete přidat i jógovou sestavu, tak hostům připomeňte, ať si přinesou vlastní jógovou podložku. Na pozvánku nezapomeňte přidat nějaký zajímavý jógový fakt nebo inspirující citát.

2/ Dekorace

Vyberte si místnost, ve které se bude vaše oslava konat – nejčastěji to bude asi obývák. V místnosti by mělo být teplo a uklizeno, tak aby se v ní všichni cítili pohodlně a uvolněně. Podle plánovaného programu si zde udělejte dost místa, možná budete muset i trošku posunout gauč o pár centimetrů dál. Můžete nachystat sezení na zemi, jógová podložka nebo pár polštářů postačí. Pusťte relaxační hudbu, zapalte pár svíček a do aroma lampy nakapejte příjemnou vůni.

3/ Občerstvení

Jaké občerstvení zvolit? Vzhledem k tématu jógové párty bude vhodnější zvolit zdravější, odlehčené občerstvení. Připravte nějaké lahodné smoothie, ovocné nebo zeleninové, domácí zázvorovou nebo mátovou limonádu a klidně dejte chladit i víno – to, že je to jógová párty ještě neznamená, že musíte vynechat víno, zvlášť pokud ho máte rádi. Pokud neplánujete chystat několikachodovou večeři, připravte jen nějaké jednoduché občerstvení. Zeleninový nebo těstovinový salát, jednohubky nebo nějaké pomazánky, mísa s krájeným ovocem, ve vaší fantazii se meze nekladou, prostě připravte to, co máte rádi. Klidně se můžete domluvit i s pozvanými hosty, aby každý něco přinesl, nemusí to být celé jen na vás.

4/ Program

Co takhle se odpojit od okolního světa a vypnout si mobilní telefony? Platí pro všechny zúčastněné! Pokud jste do pozvánky uvedli, ať si hosté přinesou vlastní jógové podložky, připravte krátkou, ne moc náročnou, jógovou sestavu, abyste se společně na váš večírek naladili. Pokud si na to sami netroufáte, pozvěte si někoho, kdo vás jógovou sestavou provede. Pokud cvičit vůbec nechcete a raději byste něco, u čeho můžete zůstat sedět, co takhle připravit kreslení mandal nebo jen jejich vybarvování? Zkuste dát každému stejný obrázek k vybarvení a na konci můžete porovnat, jak je každá mandala úplně jiná.

5/ Malá pozornost

Připravte pro každého na rozloučenou malou pozornost. Svíčka, balíček domácích pečených sušenek, relaxační polštářek na oči nebo malé balení pastelek s pár vytištěnými mandalami k vybarvení. Připište k tomu na kartičku motivační vzkaz, nebo vytiskněte obrázek s nějakou jógovou pozicí a vaši hosté budou na tuhle oslavu ještě dlouho vzpomínat!

 

Komentáře (0)
Dagmar Gebauerová

Jóga mi už pár let dělá věrného parťáka na cestě životem. Ukazuje mi, jak být lepším člověkem a učí mě větší toleranci jak k sama sobě, tak i k mému okolí. Přináší nadhled, nové vědomosti a dává radost.

10.01.2017 - 21:10

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám