Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Cvičení hot jógy a Bikram jógy v Praze: Tři studia, která stojí za to navštívit

Hot jóga a Bikram jóga jsou trochu netradičním stylem praktikování jógy, a jak již název napoví, jde o cvičení v místnostech vytápěných na vyšší teplotu – konkrétně na 37 až 42°C. V České republice v současné době není mnoho studií, ve kterých lze tento typ jógy cvičit, právě pražští milovníci jógy si ale na nepestrost výběru rozhodně stěžovat nemusí.

Než si studia více představíme, pojďme si ale říci něco více o hot józe. Cvičení ve zvýšené teplotě samozřejmě neprobíhá jen tak pro nic za nic! V důsledku vytápění místnosti během cvičení dochází k posílení imunitního a lymfatického systému i srdeční činnosti a k dalším pozitivním efektům, které jsou způsobeny intenzivním prohříváním celého těla. Mezi tyto příznivé efekty patří zejména:

  • Očista lymfatického systému
  • Rozšiřování kapacity plic
  • Zlepšení koncentrace, stability a rovnováhy
  • Prevence proti onemocněním

Pražský Dům jógy s pobočkami na Andělu, Vinohradech a Chodově

Mezi nejznámější místa, kde lze v Praze cvičit hot jógu, patří Dům jógy, který celkově disponuje třemi pobočkami – provozuje studia na Vinohradech, Andělu i na Chodově. Ve všech se jóga cvičí v místnostech vyhřátých na 42°C a k zapůjčení jsou na místě jak protiskluzové podložky, tak i deky či ručníky. Všechna studia na návštěvníka dýchnou opravdu příjemnou a relaxační atmosférou, nejvíce však zaujme právě první otevřená pobočka, které vznikla v roce 2009 na Vinohradech – nachází se totiž v malebné stavbě bývalých lázní.

Jednorázový vstup do Domu jógy vyjde na poměrně příznivou cenu 260 Kč, za permanentku na 10 lekcí zaplatíte 1800 Kč a v případě, že jste studenty, pouze 1500 Kč. Výhodná nabídka je připraveny i pro ty, kteří si chtějí hot jógu teprve vyzkoušet – za 350 Kč si mohou koupit „startovací“ balíček 3 lekcí. Tento speciální balík třeba využít do 1 měsíce od zakoupení, využít ho lze samozřejmě pouze jednou. Platit lze rovněž poukázkami Sodexo, Unišek či Ticket Benefit.

Studio Bikram Yoga Prague

Od roku 2006 v Praze působí také studio Bikram Yoga Prague, které disponuje rovnou dvěma pobočkami – jednu najdete u metra Národní třída v ulici Karolíny Světlé, druhou zase v ulici Na Pankráci, také poblíž stanice metra. Obě studia nabízejí lekce jógy v místnostech vyhřátých na 42°C.

Ve studiích si lze půjčit nebo rovnou zakoupit podložku na cvičení, ručníky i nápoje, dále pak disponují širokým výběrem dyzajnového a funkčního sportovního oblečení určeného speciálně pro jógu. Velkou výhodou je rovněž možnost pobýt před cvičením či po něm v juice baru, který nabízí jak klasické zeleninové a ovocné šťávy, tak třeba i osvěžení v podobě kokosové vody. Součástí vybavení obou poboček jsou rovněž dětské koutky s profi tetou na hlídání, rozhodně je tedy třeba dát tomuto podniku palec nahoru.

Cenové podmínky jsou nastaveny tak, aby bylo vyhověno klientům, kteří ještě jógu ve vytopených prostorách nikdy nevyzkoušeli i těm, kteří chodí několikrát do týdne. V základu stojí jedna lekce 360 Kč, permanentky lze ale zakoupit jak v neomezené podobě na měsíc či na rok, tak v omezené podobě na deset či padesát lekcí. Výběr je zkrátka opravdu široký.

Yogacentrum v Holešovicích a Ďáblicích

Na hot jógu lze zajít také do Yogacentra, které provozuje dvě studia – jedno v Holešovicích v prostorách bývalého pivovaru, druhé v Ďáblicích v Hořínecké ulici. Cvičí se zde rovněž při teplotě 42°C, a to za cenu 280 Kč za jednu lekci, častější návštěvníci přitom mohou využít zvýhodnění v podobě předplacených kreditů. Ve studiích lze uplatnit poukázky Sodexo, Ticket Benefits, Benefity, Benefit plus i Cafeteria Systems.


Pro další možnosti cvičení jógy můžete navštívit náš adresář jógových studií nebo instruktorů jógy. Pro vyhledávání lekcí jógy, jógových seminářů, festivalů a pobytů s jógou se podívejte do jógového kalendáře.

A nebo navštivte přímo jógovou mapu České republiky.

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

10.03.2016 - 17:36

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám