Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Daruj sílu obětem domácího násilí

Praha, 7.května 2018. Česká značka Kantu ve spolupráci s webovým portálem Moje Jóga organizuje 2. ročník charitativního projektu na podporu centra ACORUS, které pomáhá obětem domácího násilí. Tématem letošního ročníku je žena-bojovnice. Tvářemi charitativního projektu se staly top české lektorky jógy. Natočily videolekce, podle kterých si zájemci mohou zacvičit jógu. Příspěvek lze věnovat do kasiček v pražských jógových studiích nebo prostřednictvím dárcovské výzvy na portálu Darujme.cz.

„Každá žena je bojovnice, ale některé z nás se ocitnou v náročných životních situacích. Všechny jsme v tom společně – přítelkyně, matky, dcery, sestry… Podpořme se tedy navzájem a darujme symbolicky sílu těm, které se snaží vymanit z bludného kruhu násilí,“ vysvětluje záměr Jana Štumpová Konicarová, iniciátorka projektu a zakladatelka Kantu. „Acorus podporuji dlouhodobě. Jednou z terapií pro ženy, které si prošly domácím násilím je jóga,“ dodává.

Ambasadorky probouzí vnitřní sílu

Díky propojení s Mojí jógou se dalo dohromady devět lektorek, které s tímto on-line jógovým studiem dlouhodobě spolupracují. „Naše lektorky představují archetypy silných, a zároveň jemných žen – bojovnic. Ve svých lekcích učí, jak v sobě najít sílu a dále s ní pracovat. Věříme, že jejich energie podpoří i záměr tohoto projektu,“ upřesňuje Markéta Faustová, zakladatelka Mojí Jógy. “Příspěvkem získáte přístup do sekce Daruj sílu na portálu Moje jóga a můžete si tak zacvičit podle videí různých jógových stylů,” dodává.

Ambasadorkami projektu se letos staly Barbora Hu, Andrea Smékalová, Eva Vrbová, Lucie Konigová, Markéta Faustová, Petra Šlechtická, Rosibel Marquez, Šárka Konečná a Petra Pikkelová, která zároveň nafotila portréty žen-bojovnic. „Velmi si vážíme druhého ročníku projektu jogínské komunity. Vybrané peníze použijeme na odbornou pomoc, kterou bezplatně poskytujeme ženám v našem azylovém domě pro oběti domácího násilí. Předem děkujeme všem, kdo se do projektu zapojí,“ říká Ing. Iveta Wollerová, zástupkyně ředitelky neziskového centra ACORUS.

Jak přispět

  • Prostřednictvím dárcovské výzvy na  portálu Darujme.cz  zde.
  • Na stránkách www.acorus.cz proklik na widget
  • V těchto pražských jógových studiích: Yoga Me, Jógovna, Óm jóga studio, Akasha a Barbora Hu Jóga .

Vyvrcholením projektu bude  NAMASTE YOGA DAY, který se uskuteční 20. 6. 2018 u příležitosti mezinárodního Dne jógy v Kavárně co hledá jméno v Praze. V souvislosti s oslavami budou probíhat v sále kavárny celý den jógové lekce s doprovodným programem.

Centrum ACORUS, nositel prestižního ocenění Neziskovka roku 2017, pomáhá obětem domácího násilí již přes 20 let. Poskytuje bezplatnou odbornou pomoc  – sociálně-právní poradenství a terapie (mezi nimi i jógovou). ACORUS provozuje m.j. utajený azylový dům pro ženy a matky s dětmi. Hlavním cílem je návrat obětí domácího násilí zpět do normálního života bez přítomnosti strachu a násilí. Více na www.acorus.cz

KANTU  přináší hlubší prožitek z jógy. Kantu jsou zcela přírodní vůně a další doplňky pro jógu vyráběné v České republice. Krása šlechtí ducha a vůně jsou jednou z nejrychlejších cest, jak přinést více radosti a krásy do tohoto světa. Více o Kantu na www.kantu.cz

Webový portál MOJE JÓGA  představuje jedinečnou videotéku, díky které mohou příznivci jógy cvičit z pohodlí svého domova. K dispozici jsou jim videa různé délky, náročnosti a rozmanitých stylů, která vznikají ve spolupráci s předními českými lektory. Na své si tak přijde opravdu každý. Moje jóga také organizuje workshopy a akce pro všechny, kdo se chtějí ponořit do dalších oblastí jógy. Více info fcb/mojejogaonline.

 

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

12.06.2018 - 15:50

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám