Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Červnové akce, které byste si neměli nechat ujít

Léto a prázdniny se nám nezadržitelně blíží, a tak ještě než se rozprchnete od svých školních a pracovních povinností do dovolenkářského světa, připravili jsme si pro vás několik červnových akcí, které byste si neměli nechat ujít.

V Praze na břehu Vltavy můžete zdarma až do neděle 12. 6., navštívit v rámci Be more human tour venkovní tělocvičnu, kde na vás čeká pořádná dávka sportovních lekcí vedených profesionálními lektory. Letošní ročník se nese v duchu akčních fitness metod, a tak si kromě lekcí jógy můžete vyzkoušet i CrossFit, Combat training nebo výbušnější verze programu Les Mills.

A jaké lekce jógy jsou pro vás připraveny?

Přijďte se po ránu nabít energií a radostí s Wakey Wakey yoga nebo se naopak uvolnit a zklidnit před spaním na Sweet Dream yoga pod vedením Magdaleny Nguyen.  Katka Mrugalová vás provede lekcemi Deep yoga, Vinyasa Flow yoga nebo Wheel yoga, při které si vyzkoušíte úplně novou cvičební pomůcku. Dále na vás čeká Power Yoga Flow pod vedením Kateřiny Bílkové a Power Fusion yoga pod vedením Václava Krejčíka. Aby těch cizích názvů nebylo málo, přidáváme ještě jeden, a to lekci s názvem Les Mills Bodybalance®, která ladnou taneční formou propojuje prvky jógy, tai chi a cvičení pilates. Kompletní zázemí, včetně šaten a sprch, je k dispozici v modřanském PORT 62, hned vedle tělocvičny. Kapacita lekcí je omezená, proto si nezapomeňte udělat rezervaci, místa ještě jsou!

Chtěli byste si okořenit jógovou praxi a vyzkoušet něco neobvyklého? V pražském studiu Yoga & Art máte možnost hned 10. 6., kde si na speciálním semináři jógy ve tmě  zavážete šátkem oči a ponoříte se hlouběji do svého nitra. Probudí vám tento nevšední zážitek ostatní smysly, nebo se ztratíte na podložce?

Pokud ale chcete potěšit všechny své smysly, pak byste jednoznačně neměli chybět ve dnech 11. – 12. 6. v zeleném srdci Brna, v Lužáneckém parku. Z touhy být si blíž a sdílet svůj svět vznikl projekt s názvem WONDERPARK, festival pod otevřeným nebem plný koncertů, lekcí jógy, workshopů, přednášek a dobrého jídla. Nemusíte se ale bát nepřízně počasí, protože lekce jógy, meditace a workshopy budou probíhat uvnitř ve Středisku volného času Lužánky, zatímco venkovní terasa budou sloužit jako open-air stage pro koncerty. První ročník festivalu uspokojí každého jógového nadšence a na výběr tak bude z lekcí každé úrovně od klidné jinové praxe až po svižnou lekci vinyasy.

V červnu také zavítá do Prahy jedna velmi výjimečná žena, zakladatelka a autorka Hormonální jógové terapie, Dinah Rodrigues. Dinah ve svých téměř devadesáti letech, přijede do Prahy úplně poprvé, aby mohla své znalosti předat dál nejen lektorům, se zájmem pomáhat ženám skrze hormonální jógu, ale i širší veřejnosti. Dinah bude v Praze od 17. do 30. června a program můžete najít na stránkách Centra Hormonální jógy v Praze.

Nezapomeňte si v kalendáři zakroužkovat úterý 21. června, protože nás čekají oslavy druhého Mezinárodního dne jógy. Ano, od loňského roku je to oficiální, na žádost Indie byl Organizací spojených národů vyhlášen 21. červen Mezinárodním dnem jógy. Celá řada jógových škol i lektorů se k oslavám připojí, a tak se podívejte do programu jógových studií ve vašem okolí, zda byste se nemohli přidat k jógovým slavnostem. Nebo se můžete připojit k sedmiminutové meditaci „Srdce světa“, která bude probíhat ve stejnou chvíli po celém světě.

Na Českou republiku připadá čas 18:22 – 18:30.

A co takhle pořádná nekončící jógová párty?

Ano, i to je v červnu možné zažít! Pražský klub SaSaZu, 24. – 25. 6., Fitness Sensation, největší fitness festival ve střední Evropě. To si rozhodně nesmíte nechat ujít! Dvoudenní nabitý program je rozdělený do čtyř bloků a startuje hned v sedm večer páteční fitness party pod názvem Fitness Party Hard s možností vyzkoušet širokou paletu Les Mills® a fitness tréninků.

V sobotu se pokračuje celodenní Yoga Sensation, která odstartuje v devět ráno lekcí Yin&Yang Flow. Široká nabídka unikátních jógových lekcí v kombinaci s živou hudbou vám pomůže načerpat novou energii a rozšířit jógové obzory. Pokud toho po celém dni ještě nebudete mít dost, připojte se na Yoga Party Night, která celý fitness festival uzavře. Že nevíte co si představit pod pojmem Yoga Party? Bude to něco netradičního, unikátního a rozhodně nezapomenutelného. Organizátorům se totiž povedlo spojit dohromady jógové cvičení, meditaci, tanec, živou hudbu, DJs a party atmosféru. Po celou sobotu bude navíc zdarma k dispozici venkovní Reebok Free Gym, kde na všechny sportovní nadšence čekají speciální tréninky – funkční tréninky, fitness a taneční lekce.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (0)
Dagmar Gebauerová

Jóga mi už pár let dělá věrného parťáka na cestě životem. Ukazuje mi, jak být lepším člověkem a učí mě větší toleranci jak k sama sobě, tak i k mému okolí. Přináší nadhled, nové vědomosti a dává radost.

09.06.2016 - 23:21

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám